Panáček v reality show

VyVolení 2013 – Síla antihlasů

16. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: VyVolení

[singlepic id=7941 w=615]

Chcete trička VyVolených nebo tričko s motivy stanice Prima Cool? Pak navštivte Geekshop.cz.

V pátek večer proběhl ve VyVolených dvojduelový masakr, který skončil naprosto drtivou porážkou Evy a Honzy a naopak triumfálním vítězstvím Vlada a Pavlíny. Naprosto jasně se tak ukázala inklinace diváků k tzv. antihlasům. A lidé ve Vile (někteří ke své smůle pozdě) zjistili, že by se neměli nechat duelovými výsledky až tak konejšit, protože to může být značně ošidné. Eva by mohla vyprávět. Ale ta ať si vypráví jinde, tady budu vyprávět já.


Nejdřív teorie. Co že je to vlastně ten antihlas? Antihlas je hlas (facebookový nebo SMS), který posílám v Duelu osobě A nikoli proto, že bych si přál vítězství osoby A, ale protože si přeju prohru a vypadnutí osoby B. Osobu A přitom nemusím mít v lásce, nemusím jí fandit. Hlas posílám pouze proto, abych viděl protažený ksicht osoby B. Moje nenávist k osobě B je tak velká, že jsem ochoten investovat do antihlasu a to, že osoba A vyhraje, je jen vedlejší efekt, o který mi až tolik nejde.

To už jsme samozřejmě znali i z předchozích řad VyVolených, ale tak dokonale, jak nám to letos předváděla Eva, to jsme zatím nezažili. Do Duelu šla celkem čtyřikrát.

 

Poprvé vyřadila Martina 74:26 – a protože měl Martin pověst “esemeskového mága”, velmi ji to vítězství nabudilo.

Podruhé vyřadila Pepu 65:35 – o něco slabší vítězství, ale pořád ještě vítězství.

Potřetí vyřadila Reginu 75:25 – tam sice vítězství nebylo až tak sladké, protože Regina to ve studiu vyloženě vzdala, nicméně pořád to znamenalo návrat do hry.

 

Tři Duely a pokaždé podpora kolem sedmdesáti procent. To vypadalo velmi stabilně a mohlo to tedy v Evě vzbudit mylný dojem, že takto stabilní má základnu svých fanoušků, kteří jí chtějí dotlačit k výhře. Nebylo tomu ale tak. Diváci (resp. většina hlasujících) prostě nemohli vystát Martina, Pepu ani Reginu, bylo to pro ně větší zlo než Eva. A samozřejmě svoji roli mohlo hrát i to, že Eva byla na straně Vladka a tudíž se do určité míry vyhřívala v jeho popularitě.

 

Existují antihlasy i vladkofans

Stejně, jako nelze popřít existenci antihlasů, nelze popřít ani to, že Vladkovi příznivci jsou dost ochotni hlasovat pro ty soutěžící, kteří jedou s Vladem na jedné lodi, kteří mu nějak pomáhají, baví se s nim, provozují s ním nějaké humory a jsou mu sympatičtí. Navíc je Vlado magnetem na lidi slušnější, morálnější nebo se alespoň v danou chvíli morálněji chovající. Ve VyVolených občas kydá špínu i ten největší světec, ale přesto se dají rozpoznat “slušňáci” od lidí s morálkou znatelně pochybnější. S těmi druhými má Vlado vždy konflikty a raději se obklopuje těmi prvními. Vkus televizních a internetových diváků je pak jasný – také raději odměňují ty první, než aby škodolibě posílali zpět do Vily ty druhé.

Možná za to může česká politika a české právo. Tak často se v reálném světě díváme na to, jak kdejakému gaunerovi vše prochází a jak se morálně pochybní lidé dostávají k moci, že alespoň v soutěžích chceme vidět, jak poctivec ke štěstí přijde a lump zapláče (nebo se alespoň kysele zatváří při pohledu na mizivá procenta na finálovém grafu.”

Fatální chyba Evy

Zpět k Evě – Eva žila v domnění, že je hodně silná hráčka, nebo možná doufala, že diváky oslovila svým příběhem a finančním problémem a že se dobří lidé snaží ji tímto způsobem pomoci. Pak ale udělala tu fatální chybu, že se odvrátila od Vladka a otočila své chování o 180 stupňů. Ten problém nebyl v tom odvrácení (jak si Eva mylně myslela a jak to prezentovala při loučení s vilou), ale především v tom, jak otevřeně začala na Vlada útočit – kdyby se odvrátila, ale zůstala neutrální, bylo by to jinak. K tomu připočtěme těsné spojení s tím, kdo byl na Vlada ve Vile nejhnusnější (a z diváckého pohledu nejotravnější – protože z Honzy opravdu nevypadlo lautr nic jiného, než slova “VyVolení 2005”, “špatný klaun” a “už jsi to jednou vyhrál”) a je jasné, že tím Eva ztratila body u neskutečně velkého množství lidí. Nevím, co čekala a proč ten odvrat od Vlada provedla tak prudce. Cítila svoji sílu z minulých duelů a očekávala, že těsně před finále už by měla na to Vlada porazit?

Čtvrtý Duel byl pro Evu smrtící. Přiznám se, že jsem sice očekával vítězství Pavlíny, ale soukromě jsem si tipoval poměr cca 65:35. Ani ve snu by mě nenapadlo, že Eva za své chování sklidí debakl v podobě pouhých pěti získaných procent. Když už bych měl u někoho očekávat takhle nízký výsledek, čekal bych ho spíše u Honzy (i když jeho 11 % taky není zářný výsledek).

 

Lidmi nezvolený Honza

Honza měl zpočátku složitou pozici. Byl člověkem, kterého do Vily neposlali diváci. To ale není zas až takový handicap. Thomase tam diváci poslali a pak si za to nemálo spílali. Honza měl šanci si diváky získat, kdyby ve Vile něco předvedl. Bohužel se u něj v plné nahotě ukázala ta nepravdivost slov “půjdu do Vily dělat show”, kterou říká každý druhý uchazeč. Dělat show je sakra těžké a člověk na to musí mít dar. To, že se jednou týdně někdo někde v hospodě opije s kámošema a dobře se u stolu zasmějou, ještě neznamená, že je takový člověk po několik týdnů až měsíců schopen bavit televizní diváky. V Honzových duelových sestřizích bylo dost vidět, jak zoufale střihač hledal použitelné záběry, které by vypadaly alespoň trochu zábavně.

Hlavně tó, aby to nevyhrál tó, někdo, kdo už to tó, vyhrál…

Ale budiž, taková Pavlína taky není bůhvíjaká šoumenka, ale diváky si získala jinými kvalitami. Honza si je získal snad jedině vzhledem. Jenže vzápětí si to pohnojil tím, jak na sebe nechal působit Thomase, jak totálně podlehl jeho vlivu (“Buldočácííí” řval na terase ještě měsíc po Castellově odchodu ze hry) a jak nechal na povrch vybublat všechnu svoji závist.

Honza šel do Vily o poznání později než ostatní. Dobře tedy znal nejen výsledek Vladkovy Volby a Duelu, ale mohl vidět i jeho obecnou oblibu u diváků. A mohl tušit, že lidem rozhodně nevadí, že už jednou vyhrál a že už jednou v takové soutěži byl. Honza na tom ale postavil celé své bytí ve Vile. Nebyl rozhovor, ve kterém by desetkrát nepřipomněl VyVolené 2005. Točil se na tomhle ubohém tématu až do samotného trpkého konce a možná mu ještě teď nedochází, co jeho mozku Thomas provedl, jak ho naočkoval a jak na to Honza dojel.

 

Co teď čeká obyvatele Vily?

Eva a Honza spravedlivě dojeli na svoji pochybnou taktiku. Otázkou teď je, co se bude dít dál ve Vile. Pavlíně jeji pozici nezávidím. Ona viděla reakce lidí na Evu a Honzu. Viděla pozitivní reakce na Vlada. Není hloupá, takže pochopila, že když takhle drtivě porazila trojnásobnou duelovou vítězku (na kterou lidi navíc bučeli a pískali), tak si to musela Eva u diváků neskutečně pohnojit. A taky pochopila, na čem nasbírala těch 95 % bodů a že to znamená dvě věci. Na jednu stranu ví, že až do poslední chvíle musí být k Vladovi upřímná a korektní (což ji nebude činit potíže, protože taková je) a zároveň musí počítat s tím, že body vladkovců, které dostala v tomhle Duelu, rozhodně nedostane v Duelu, ve kterém bude stát proti Vladkovi – což ji ale možná bude brzy čekat.

Vladko si ve Vile dál pojede svoji hru. Stejnou, jakou jede od samého začátku. On ví, co na něm lidé oceňují. Správnost své cesty si ověřuje s každým Duelem. Nejen svým, ale i Duely cizími – podle toho, kdo se vrátí/nevrátí a také podle reakcí diváků v publiku, které VyVolení ve Vile občas viděli na plazmě. Kdykoli začne mít pochyby, Duelový výsledek jej z nich vyvede. Tentokrát si troufám tvrdit, že až do samotného finále už mu to vydrží. Bude mít ale trochu depresi z toho, že bude v závěru hry stát proti lidem, které má v podstatě rád.

Romana je nevyzpytatelná. Nálady se u ní mění často, jeden den je na někoho hnusná, druhý den je s ním zadobře a pomáhá mu. Svoji pozici u diváků nezná. Slyšela potlesk v přímém přenosu, ale musí se řídit intuicí a doufat, že vydrží až do konce a získá za účast tu maximální možnou odměnu, kterou dostane nevítěz. Sama ale tuší, že Vlado a Pavlína budou pravděpodobně neporazitelní.

A pak je tu Lucka. Největší záhada celé soutěže. Sám nevím, co přesně si o ní mám myslet, jak ji zaškatulkovat. Nesporně inteligentní, racionální, nedá moc na emoce a intuici a jede si podle vlastního záhadného plánu. A všechno jí vychází. Hrou prochází lehce a byla skutečně jedinou soutěžící v tomto ročníku (a i v porovnání s jinými ročníky je to vzácnost), kterou chtěli při Duelu zpět všichni a všichni ji také radostně vítali. Její spací/konzumační/sebelitovační taktika mi moc nedává smysl, stejně jako její prazvláštní lhavost. Nevím, zda to nazývat lhavostí, protože samozřejmě ve Vile to může být ryze taktická záležitost. Možná v reálném světě je Lucka úplně jiná a zde prostě šla do hry s totální maskou. Neustále popírá svá vlastní slova a přitom to ve Vile nikdo neřeší. Fenomén Lůca mi přijde opravdu zajímavý a přestože jsem přesvědčený, že ani ona nemá proti Vladovi šanci, hodně se těším na dobu po soutěži, kdy se možná od Lucky dozvíme o její taktice více. Mám silný dojem, že o skutečné Lucce nic moc nevíme a celou dobu se diváme na pečlivě konstruovaný mediální obraz.

Nu a teď jde mimo jiné taky o to, zda si Lucčin mediální obraz nevybudoval příliš mnoho odpůrců. Nebyl totiž příliš pozitivní a mohl by – a to se vracím k prvotnímu tématu článku – přinést nakonec příliš mnoho antihlasů. Do finále zbývají dva týdny, Lucka to teď ví, takže bude zajímavé sledovat, jestli se její taktika přesune do další fáze. A jestli to bude stačit na účast ve finálové dvojici, natož na vítězství.

Scalex

Miluju reality a talentové show a Panáček je jednoznačně nejvýznamnějším médiem u nás, které se tomuto žánru věnuje. Takže je jasné, že jsem se sem musel nakýblovat. Nejraději mám pěvecké soutěže, kontejnerovky a kuchařské show. Nenávidím blbce a sport.

VyVolení

Diskuze k článku

Počet komentářů: 176
1
Melek
Reagovat

Díky za článek, opět nemůžu nic než plně souhlasit :))
A ano, taky se řadím do skupiny lidí, kteří chtějí, aby zvítězil morální a slušný člověk nad podrazáky a lháři
Ikdyž největší zadostiučinění mi způsobil včerejší Duel, ten si ještě někdy pustím, až budu mít depku :)
Ze současné čtveřice fandím Vladovi, ale nijak zvlášť protivný mi tam není nikdo, Eva s Elmexem byli poslední z mých velkých antifanoušků (Eva spíš až poslední dobou)

2
ajka 321
Reagovat

Scalex – krásně shrnutí, paráda

3
Monika
Reagovat

Myslim, ze ohledne duelu se obcas vyplati precist nazory lidi na FB Vyvolenych, ktere vypovidaji o konecnem procentualnim vysledku pomerne presvedcive. Me jednociferny vysledek pro Evu vubec neprekvapil, psala jsem o nem jiz pred duelem, a to prave na zaklade facebooku. Pro Evu nemel kdo hlasovat ztratila Vladkovi fanousky, Elmex by take dopadnul hure, kdyby neziskal hlasy od nactiletych fanynek za svuj look.

4
Ananas
Reagovat

Výstižné, přesné, čtivé, děkuji!

5
Poštovní holub
Reagovat

Pokud Scalex sepíše své myšlenky, vždy mě tím potěší a mohu podepsat každé slovo. Až po pasáž o Lucce, zprávy z reálného života nejsou příliš příznivé, svět sportovní kynologie má svá pravidla, jiná, než pouhé šlechtění mazlíčků na výstavách, jde o zapálené lidi, o sportovce, kteří ve velké většině vyznávají fair play, a pokud se někdo takto nechová, sám se z toho světa vyčlení. Teď ani nejde o nějaké hloupé lži, ale o podstatu, a ta je u reálné Lucie téměř shodná. Bohužel.

6
Monika
Reagovat

Pred chvili jsem rychle prelitla facebook a vypada to na zajimave finale, skoro bych to videla mezi Vladem a Pavlou 50:50.
Pavla ma vyhodu, ze zna procentualni vysledek duelu Vlada s Honzou a je ji jasne, ze nemuze udelat stejnou chybu jako Eva. Vlado si urcite nemysli, ze Pavla zvitezila nad Evou tak drtivym rozdilem.
Nejvetsi minus pro Vlada je, ze uz jednou vyhral, tohle mu muzou dat divaci silne sezrat. Od zacatku jsem se toho hodne bala, ze ve finisi se najde dost zavistivcu a neprejicich lidi u nas i mezi Vladkovci, kteri se nakonec rozhodnou jinak.
Nejvetsi minus pro Pavlu vidim v tom, ze proplouvala, nemastna, neslana, nudna, de facto nebyt Vlada ve vile, ani o ni pomalu nikdo nevedel, VV bezi uz tri mesice a ne tyden, tohle by ji mohlo ublizit.
pavla ma jedno velke plus, a to je podpora stabu. Jiste i stab by si hlasite oddychnul, kdyby to vyhral nekdo jinej nez Vlado a sebrali by vitr z plachet vsem tem kecalum, kteri od pocatku tvdili, ze vitez je jasnej. Neverim na manipulace s hlasy, ale rekapy si muze stab sestrihat dle libosti.
Jeste to bude hodne zajimave…

8
Prostě já
Reagovat

Perfektní článek.
Jenom si myslím, že to, že všichni chtěli zpět Lucku bylo do značné míry ovlivněné spíš tím, že nikdo nechtěl zpět Jafara :)

9
Monika
Reagovat

7 – antivladkovcu bude cim dal vic, s tim se pocita:-)))

Nejvic smutna bude imho Nikol, ta po te vyhre sla pres mrtvoly, snazila se jit s vervou do vsech ukolu, nejake si i sama vymyslela, mela svoji taktiku, delala vse proto, aby zvitezila pro sebe a svoji rodinu. Dodnes tu prohru nezkousla a jeste ji to bude dlouho trvat. Pritom stacilo tak malo: nedelat prakticky nic, jen se drzet Vlada a vsechno mu odkyvat:-)))

10
Prostě já
Reagovat

9: Ale prý klofla Sámera, tak třeba z té soutěže bude mít ve výsledku i víc než 5 miliónů :)

11
zoo
Reagovat

Souhlasím s holubem, že Lucie je prolhaná a vypočítavá krysa a hluboká omluva milým zviřátkům (5). Nechtěla bych to ve svém okolí a nelíbí se mi to ani ve hře. Že jí do vínku přišlo víc buněk, tím hůř; právě na takové lidi mám vyšší nároky a čekám od nich to, co u jakéhosi tóótóó vůbec neřeším…

12
Poštovní holub
Reagovat

9 – Mám úplně jiný názor.Takhle to nefunguje. Ale chápu, že to, jako kolovrátek, budou úporně opakovat všichni, kteří už vypadli.:)

13
Poštovní holub
Reagovat

10 – Tak klofnout Sámera bych chtěl taky, ale úplně v jiném slova smyslu.:) To je teda veliká výhra. :)

14
zoo
Reagovat

9 – Moniko, takhle to opravdu nefunguje. Ne na tak velkou množinu hlasujících.
Stačí bejt člověk (člověčí) a mít k empatii a upřímnosti několik málo plusů, třeba hravost a zdvořilost a, pravda, i jistý půvab.
Z Nikoly čišel pouze půvab a pak jen urputnost a hra a taky byly dobře vidět chvilky, kdy hru vypnula – a ty byly ještě horší než ta maska.

15
Monika
Reagovat

Tak se podivejte na duely, vsechny s vyjimkou Thomas x Mirka (vyradit posledniho zaporaka uz by bylo moc), dopadly ku prospechu Vlada. Stacilo by, aby Pavla zacala drzkovat a jit tvrde do Vlada, priste ma tech 5% take. Vlado ma obrovskej vliv na vysledky vsech duelu.

16
Enaz
Reagovat

Scalexi, nepsala bych o nenávisti k hráči RS. O nechuti ano. Nenávist je příliš silné slovo, a nejen slovo … takhle silně negativní vztah si mohu utvořit pouze k někomu, kdo mi silně ublížil. A i pak si tou nenávistí ubližuji víc sama sobě, než tomu, koho nenávidím.

Jinak pěkné shrnutí a za něj děkuji.

17
zoo
Reagovat

15 – Moniko, Eva měla málo hlasů, protože prostě pro ni nikdo nehlasoval. Pro Pavlínu jistě nějací Vladkovci hlas hodili, ale výsledek to neovlivnilo. Eva neměla lidi. Pavla nějaké má.

Předpokládám, že počty hlasů se lišily řádově, čili u Vlada s Honzou statisíce, u holek desítky tisíc.
Báj vočko 200 tis. hlasů pro Vlada a 30 tis. hlasů pro Pavlínu. Hned to vypadá jinak, ne?

18
Jana-n
Reagovat

6: Viděla sem to taky ale vůbec nechápu odkud se najednou za těch pár dnů vyrojilo tolik fanoušků Pavlíny když ještě před týdnem to vypadalo že Pavlína vypadne s každým. Já sem ještě před týdnem Pavlínu nesnášela a přála sem jí vyhazov ze všech nejvíc ale pak si to totálně pokazila Eva takže sem si samozřejmě v tomhle duelu přála návrat Pavlíny a samozřejmě drtivá porážka Evy je skvělá protože si Eva za své chování nic jiného nezasloužila. Ale že by najednou měla Pavlína porazit Vladka? Proč zrovna ona by měla porazit Vladka? Mě to teda nedává vůbec žádný smysl. Vždyť ona se opravdu celou dobu jen vezla, byla strašně nudná, nechala se ovlivňovat ostatními a přitakávala jim, palcovala vždy po domluvě s ostatními v hejnu tak aby jí to neublížilo….tento týden poprvé nešla s davem a postavila se za Vlada. Ale to je teda na celkové vítězství strašně moc málo. V porovnání s Vladem si Pavlína výhru rozhodně absolutně nezaslouží a já bych ji jako vítězku fakt nemohla respektovat. To už i ta Romana je po celou soutěž výraznější než Pavlína a zasloužila by si to víc. Ale stejně prostě jediný kdo si to opravdu zaslouží je Vlado. Ta náhlá oblíbenost Pavlíny mi úplně připomíná tu náhlou oblíbenost Lucie nad Jafarem když s ním šla do duelu. Taky ji všichni nesnášeli a najednou jakoby se všichni zbláznili jí posílali hlasy. Jestli to takhle dopadne a VV4 nevyhraje Vladko ale vyhraje Pavlína tak skutečně budu litovat toho že jsem se na tuto show dívala a že jsem u ní vůbec ztrácela čas. V takovém případě by to pro mě všechno byla skutečně jen ztráta času. Lidi se vždycky zblázní a to co z toho vyjde nedává žádný smysl. Vítězství Pavlíny bych asi až do konce svých dní vůbec nijak logicky nepochopila.

19
Prostě já
Reagovat

17: Tak to je zvláštní, že Eva vyhrála tři duely a jakmile se odpojí od Vlada, tak náhle v dalším duelu získá jen 5%. Chceš mi vážně říct, že to odpojení od Vlada v tom nehraje roli? Dost pochybuju.

20
zoo
Reagovat

17 – Vy na to furt koukáte z jiný strany. Eva dostávala hlasy „Vladkovců“, když byla v duelu s někým, koho Vlado nerad. Čili ty duely vyhrála, protože se hlasovalo pro Vlada, ano, ale nikoli pro Evu, nýbrž PROTI tomu druhému. To nebyly hlasy Evy, šmarjá.
(Já bych v tý vile nevydržela ani vodpůldne, koukám…)

Jenže nyní byla v duelu s někým, koho se Vlado ani diváci zbavit nechtějí – takže teď dostala své vlastní hlasy.
Ano, Pavlína teď dostala hlasy od „Vladkovců“, ale zdaleka ne všechny a od všech. Také leckteří Vladovi favorité mysleli na to, aby tam pro něj zbyl vhodný soupeř.
Pavlína by ale i beztak vyhrála.

A znovu upozorňuju a pokud se nemýlím – zveřejněny byly jen počty hlasů v duelech Vlada. Protože každý jiný duel jede o řád jinde, respektive níž – tvrdím já.

21
zoo
Reagovat

Neměl bejt odkaz na (17), ale (19), myslím můj příspěvek(20).
Už mi taky hrabe…

22
Jana-n
Reagovat

Podle mě Honzu podpořili nejen pubiny ale také fanoušci Buldočáků Thomase, Pepy a Martina a odpůrci Vladka. Proto měl aspoň těch 11%. Ale Evu logicky ani žádná z těchto skupin nepodpořila a bez Vladkových hlasů byla úplně ztracená. Sešup dolů o 70% za jeden jediný týden nečekal asi nikdo, to je fakt masakr. Těch 5% jí poslali asi jen její známí a posledních pár zoufalců.

23
bb
Reagovat

18 Jana-n
to, že nevíš, že má Pavlína hodně fanoušků ještě neznamená, že to není pravda. měla je ještě před tím, než se Eva začala chovat k Vladovi tak, jak začala. A jen proto, jaká byla situace ve vile, tak Pavlína dávala daleko víc najevo, že má Vlada ráda a on má rád ji. A ještě navíc je to férovej člověk. V případě, že by vyhrála, tak jí tu výhru budu přát.

24
Poštovní holub
Reagovat

19 – Bylo to tím, jak se začala chovat. Dost nesnesitelná byla i před tím, ale do duelů chodila s ještě nesnesitelnějšími lidmi. Teda alespoň pro mě. Pak úplně ztratila zábrany, začala si myslet, že má obrovské množství fanoušků a byla, jak utržená ze řetězu. Tím to prohrála, úplně sama, svou vlastní vinou.

25
Jana-n
Reagovat

23: Já s hodně velkou částí Pavlínina chování ve vile nemůžu souhlasit. Například vždy to její palcování kdy se držela při zdi a dávala toho koho většina. Asi nejvíc u mě klesla když s Nikol a Lůcou vypalcovali Jafara a on pak vyřadil Nikol, to šli pak všichni tvrdě proti němu a konkrétně Pavlína se k němu nechovala vůbec hezky a on jí přitom nic neudělal. A takových situací by bylo víc. A pokud už mám srovnávat zásluhy pro tuhle show od Vladka a od Pavlíny tak tam není vůbec o čem. Zaslouží si vyhrát Vladko, protože on tam tu show drží a na něm ta show skutečně stojí od začátku do konce. Pavlína by dle mě přišla k výhře jako slepý k houslím. A nezaslouženě.

26
Zdenek
Reagovat

Výborný článek ;-)

27
raf
Reagovat

Souhlas. Kdyby lidem vadilo, že může Vlado vyhrát podruhé, už by někdy vypadl. Tedy jeho kvality nad tím převažují. Je fakt, že ve finále se ale fakt druhé výhry bude omílat a bude víc antihlasů všech jeho odpůrců.

28
madla
Reagovat

Ja preji vitezstvi Romane. Podle mne ma dobre srdce, i kdyz neni jiste tak duchaplna jako zbyvajici. Vlado je plny nenavisti a nedokaze odpoustet, jinak je taky fajn, Pavla se veze, je ujecena, ale jinak proti ni nic nemam, ale ani pro. Romana hraje od zacatku fer, nikomu nepodleza, neboji se konfliktu, ale nenosi zadnou zast v sobe. A je vtipna. A pracovita. Proti Vladovi asi nema sanci, ale ja ji svuj hlas poslu.

29
Macík
Reagovat

Scalex…tak jsem si uvařila čaj s medem a s chutí si šla počíst :-D…a super, jako vždy :-D

16) Enaz
…nechuť určitě, ale z některých příspěvků čiší i nenávist, bohužel…

…sice se formují „anti.vladkovci“, ale „vladkovci“ mají silnou základnu už od začátku VV, takže pochybuju, že je „anti“ dokážou trumfnout… jsem stále pevně přesvědčená, že vyhraje Vlado i proti možné nevůli (spekulace) štábu…

…Lůca je mi také záhadou, ale protože patřím do Prochorovy kategorie č. II, cením u ní taktiku…i když, při posledním palcování je pravda, že mne namíchla poznámkou (po palcování)…“dotyčnou jsem chtěla škrtnout“…sice taktika, ale v tomto případě okatě alibistická…

…jinak jsem všeobecně ráda, že ve většině diváci, panáčci..odmítají lež, křivárnu, machinace, a pod… protože je fakt, že ve společnosti už přesáhla meze a člověk je z toho akorát otrávený a stále ve střehu…i když preferuji v RS HRU a taktiku, musí mít jistou úroveň a snažím se vše oddělit od běžného života venku, ale chápu, že to často nelze…

30
Monika
Reagovat

Ja jsem presvedcena, ze Vlado po soutezi horce zaplace kvuli Pavle, s miliony v kapse nebo bez nich, to je fuk. On ma k Pavle zvlastni vztah, rad s ni spi v posteli, hladi ji po celem tele, chvilemi jsem mela pocit, ze se do ni zamiloval. Dokonce ani na ni nevidi chyby, ktere ostatnim vycita (Lucce, ze se od zacatku vezla a zabrala az ke konci). Pritom vime, ze on je dobrej pozorovatel a na lidi ve vile ma trefnej odhad.
Imho Pavla je uplne jina nez Vlado, ti dva si spolu nemuzou a ani nebudou rozumet venku. Kdy Vlado s Pavlou zazil nejake vtipne okamziky? Kdy si s ni popovidal? Veskere rozhovory jsou stylem, ze Vlado mluvi a Pavla jen prikyvuje aha, jo, jasne, hmmm. Casto ani nevnima, co ji prave rika…Vladova krevni skupina je Romana, ale ne Pavla. S Romanou se pohada, ale i nasmeje, maji podobnej smysl pro humor, popovida si s ni lepe nez s Pavlou. Vsak sam rikal, ze i kdyz ho Romana stve, tak ji nedokaze dat palec u tabule…
Pavle neverim ani nos mezi oci. venku ho hodi pres palubu pri nejblizsi prilezitosti a Vlado se z toho sesype, pac ji opravdu veri a ma strasne rad.

31
:)
Reagovat

No tak to je skvělý,určitě se na to teď koukám zase o trochu jinak :) Fakt skvělý článek!:)

32
zoo
Reagovat

Už se to tu psalo a znovu připomenu: Vladova podpora nesouvisí s tím, že už jednou vyhrál. On by ji získal znovu. Vyhrál by znovu i jako nováček. Ten ostatek je prostě plevel – a to je problém Primy – a ne náš.

Kdo si hraje, kdo vaří, kdo uklízí, kdo se zajímá a pomáhá, kdo uhne, kdo pomůže, kdo první přiskočí? Sám od sebe. Po celou dobu, v jednom kuse, každý den se zajímá, co bude na práci a co k zábavě. Ne jen včera, kdy Lůca leštila před očima diváků (pravděpodobně prvně v životě) jídelní stůl, o který si stokrát opřela botky a pak jej nepřetřela.

Upřímně se mu divím, že to stádo upískanejch lenochů dodnes přežil.
Nejsem nějakej fanatik, halt mám na pár týdnů práci u počítače a taky jsem si řekla, např. včera, že těch pár SMS mne už nevytrhne.

Ale baví mne to. Přenosy ze zoo (téma pro Scalexe, a dost ožehavé téma – hledej a zvítěz! Hledej u zákazu přenosu.) nemám, že vidim z tejdna VV tři hodiny mi nahradí panáček…

No hlavně tu, prosím, co nejrychleji vytrubte finále. Nebo ještě něco propásnu. :-)

33
VV
Reagovat

Myslím, že příští týden bude klasický duel a do finále půjdou tři. Tudíž se hlasy proti Vladovi rozmělní mezi další dvě. Nehledě na to, že známe pouze procenta a poměr hlasů, nikoliv celkový počet hlasů. U Vladka to opravdu mohly být statisíce, u holek sotva tisícovky…Pavla se více projevila až nyní, kdy podpořila a držela Vladka, a tím hodně sympatií získala, o to víc jich Eva, jak brojila s Elmexem ztratila. Proto takový propastný holčičí rozdíl. Věřím a doufám, že to Vladko vyhraje, je ten nej a opravdu si to zaslouží.

34
Macík
Reagovat

Eva nezvolila dobrou taktiku a ke konci ji totálně pohnojila :-D od počátku na mne působila afektovaně a v momentě, kdy se zaháčkovala na Vlada, jsem si byla jistá, že přijde doba, kdy ta její blbost vyplave na povrch…prozradila se již v situacích, kdy afektovaně, bez jediné slzičky plakala, když Vlado odešel z vily, v momentech kdy bezpečně prokoukla Vladovu hříčku „marod“, přesto „jakoby vážně“ o něj pečovala… a hlavně ve všech situacích, kdy se neuhlídala a něco jiného říkala za bukem a zcela něco jiného při dotazech od Terezy…U mne se totálně znemožnila, když v duelu vytáhla ukrutně pitomý argument, že si Vlado, když spal vedle ní, stahoval trencle…to laškování s Jeníkem mi nijak nevadilo, ale to, že tvrdila, že jediná tuhle hru chápe a nedokázala ji „zaháčkovaná“ dotáhnout alespoň do konce v nějaké skousnutelné formě, tak to u mne prohrála na celé čáře, i jako hráčka…navíc mi nebyla sympatická ani jako člověk, nepřišla mi vůbec chytrá tak, jak se sama prezentovala a jak by taky mohla, když vlastně naletěla, i když jak sama s omluvou tvrdila, své kamarádce…nakonec bych si dovolila tvrdit, že podrazila i svého přítele Lukáše, protože už neměla jak věrohodně podložit své argumenty, tak odstřelila i jeho, i když se často vztekala, že nechce o něm ve vile mluvit a Nikolu za to palcovala…:-DD

35
Thomas
Reagovat

Tahle hra je zaujatá a totálně zabitá

36
bordel
Reagovat

23 bb
:-)

37
Prostě já
Reagovat

Proplouváci u nás ještě nikdy VV nevyhráli. Sice se často dostali dost daleko ( třeba Kačenka z jedničky ) ale vždy to nakonec vyhrál ten, kdo byl zábavnější, zajímavější a aktivnější. Takže nebojte, Pavla nemá šanci Vláda ohrozit.

38
Crazy lady
Reagovat

Článek výborný.
Mám jenom dvě poznámky . Elmex podlehl Thomasovi velice rychle už i proto, že do vily vstupoval se závistí zdeformovaným myšlením už z domova. Viz FB jeho matky : Náš Honza, jedinej slušnej člověk ve vile, přece nenecháme vyhrát teplouše….už jsem to psala v jiný diskuzi, že má lví podíl na té jeho neskutečné závisti.
Druhá připomínka se týká Lucie, já si myslím že venku je stejně hnusná jako ve vile – takhle dlouho se nedokáže přetvařovat nikdo. Tak jak parazituje ve vile na druhých,
taková je i venku – žije z dotací a soc.dávek.

39
Nezaujata
Reagovat

Jen doplnuji pokud to nebylo uvedeno uz nekde vys v diskusi (necetla jsem cele), ze celkove pocty sms hlasu byly u kluku cca 155tis a u holek neco pres 90tis.
Rada bych jeste dodala ke Crazy lady a jinym, ze Lucii znam osobne nekolik let a ze socialnich davek rozhodne nezije.
Autorovi clanku smekam, moc pekne a vystizne napsane, sdilim stejny nazor, diky.
A pro vsechny ostatni – nezerte to tak, je to jen reality show, chvilka zivota jinych lidi…my mame ten svuj daleko lepsi a bez propirani bulvarem a ostudy pred narodem, i kdyz v nem nebudeme mit 5mega ;)

40
Monika
Reagovat

39 – to jsou naprosto smyslene udaje, zadne OFICIALNi vysledky Prima neuvedla.

41
Macík
Reagovat

39)

:-DD…ještě chvilku nás nech, páč to jsou přeci poslední VV na světě…

42
Jana-n
Reagovat

39: Jak můžeš vědět celkové počty hlasů? Ty neví nikdo kromě lidí ze štábu a nevěřím tomu že by taková informace odněkud unikla když ji sami nezveřejnili. Tomu nevěřím. Zase se tu někdo ukáže a jen tak náhodou mimochodem napíše počty hlasů. To určitě.

43
Katynka
Reagovat

Scalexi děkuju, čtu Vaše články moc ráda a vždycky se tam najdu, že si to myslím a jsem jsem ráda, že nejsem sama. Ale zároveň najdu spoustu nových souvislostí a dovedu se nad tím dál zamyslet.
Já jsem už psala, že fandím Vladkovi, jak tu psali výše – je to prostě charakterový člověk, vždycky pomůže, má zájem o úkoly, uklízí, vaří, stará se a to se o spoustě soutěžících nedá říct. Navíc – já se na to dívám taky jen kvůli němu, protože když se směje a dělá zábavu, tak u toho fakt slzím smíchy a to je náhodou bezva.
Včera ten sestřih byl super, i to křeslo, jak pod ním ruplo, fakt perfektní.
Nicméně – včerejší duel jsem tušila, že Vlado Honzu porazí, ale o Pavlínu jsem se bála.
Já se přiznám, že Evu jsem dlouho brala jako fajn, protože taky brala účast ve vile odpovědně, plnila úkoly, docela uklízela a byla hlavně iniciativní a sama vymýšlela i zábavu mimo zadané úkoly a to mi bylo sympatické. Ale její proměna a hlavně debilní kecy, které neměly hlavu a patu, to mě dostalo a okamžitě jsem si uvědomila, jak mě obalamutila. Docela se za to stydím.
Pak jsem si řekla, ber to tak – s kým z těch lidí by jsi chtěla a dokázala kamarádit – tak vyhrál Vlado a Pavlína a doufám v jejich finále.
Pavla je mi moc sympatická a nesouhlasím s tím, že je nudná. Často jsem koukala, když jsem uspala malou na online kamery a to bylo často kolem půlnoci, že Pavla je dobrá pařmenka a já takové lidi beru jako fajn a určitě si to prostě umí užít.

44
Jindra
Reagovat

Nadherne napsanej clanek, souhlasim s nim uplne do posledniho slova :)

45
cathy
Reagovat

Super čtení, jako vždy od Scalexe. Čtu ho strašně ráda, pro jeho mě moc příjemný a chytrý styl a postřehy. Těším se na každý další jeho článek! Díky:)

46
Lee
Reagovat

Vladko je výborný manipulátor, přesně už ví z VV1, jak na lidi a hlavně zfanatyzované ženské, které by ho nejraději dostaly do postele, působit. Také jsem mu posílala hlasy ve VV1, ale nyní jsem prohlédla, co je skutečně zač. Není až takový charakter, jak se všichni domnívají. Nechová se stejně jako ve VV1, kde byl mladší a naivní. On tímto pořadem žije, je to pro něj náhrada za herectví, je to na něm jasně vidět. Venku nic do 35 let v herectví nedokázal, ale jeho ego je obrovské. Hlavně ve vile. Nevěřím už mu ani nos mezi očima. Eva nebyla svatá, hloupá se ukázala tím, že se proti Vladovi postavila. Kdyby se chovala jako podlá Pavlína, která se mu doveze na zádech až do finále, ale vůbec ho nemusí, byla by na jejím místě ona.

47
Katynka
Reagovat

46 Až na to, že Vladko se sice ženským může líbit, ale do postele by ho nechtěla ani jedna, jelikož by z toho nic neměla. Vladko je jaksi gay.
Navíc – ať je jeho ego obrovské, ale i přesto se dokáže chovat slušně a dovede pomoct, což se u některých soutěžících nedalo říct a navíc spíše schválně nepomůžou jen proto, že je to soupeř. Ale Vladko umí oddělit situace, kdy se skutečně vše bere jako – Ty jsi soupeř – a situace, kdy jde o to – že je to člověk. A to mu u diváků získává sympatie.

48
Katka
Reagovat

Tento článek by si měla přečíst hlavně Eva, aby pochopila že nebyla vůbec silným soupeřem, že si jen vybírala lidi, kteří lezli na nervy divákům víc než ona, proto se vracela…

49
Martina
Reagovat

30 – Skvěle napsané a hoodně pravdivé! Když byla Mirka ve vile na návštěvě, řekla Pavlíně, ať se Vladka drží, že se dostane daleko a jak je vidět, je to pravda, protože fanoušci Vladka ji v tomto duelu hodně podrželi a poslali ji strašně moc hlasů – stačí si přečíst na FB stránkách!
Taky si myslím, že k němu není, až tak zcela upřímná a že, až bude po, že se na něj vyprdne, že z její strany je to jen taktika – to je, ale můj názor a můžu se mýlit..!!!Ale jelikož kamery online pozoruji denně, tak trochu vím, jak to je…!!!

Jinak přeju výhru samozřejmě Vladkovi, nikdo jiný si to tam rozhodně nezaslouží, on mě baví od prvního dne, nikdo jiný nemá takový super kecy, jako on a dokáže fakt skvěle pobavit!!!!

50
Enaz
Reagovat

29 Macík

Možná ano (a to pak je problém těch lidí, že jsou schopni nenávidět lidi, které ani neznají), ale Scalex to formuloval všeobecně a to snad pravda není.
Tedy doufám.

Výrazy nenávidím, miluji a tak jsou většinou velmi osobní.

I když klidně tu mohu napsat, že miluji knížky od R. A. Heinleina a osobní až tak to nebude :).

51
Macík
Reagovat

50)

no, já nevím Enaz…jsem četla častovačky „krá“…“svi“…“aby tě rakovina…“, atd…a některé jsou hodně osobní a jdou až do rodiny dotyčnýho…tak nevím…

52
Radka
Reagovat

VÝSLEDNÝ POČET HLASŮ V ANKETĚ
A
VÝSLEDKY POČTU HLASŮ V TV
(V PROCENTECH)
VLADKO HONZA
2097 hlasů 207
89% V TV 11%
PAVLÍNA EVA
857 hlasů 47
95% v Tv 5%…Zobrazit více

53
Jenny
Reagovat

Skvělý článek, děkuji :)

54
Poštovní holub
Reagovat

41 – :) Myslím, že se nemýlíš.:)

39 – Je jasné, že Lucie dostala žolíka od někoho, kdo ji už pár let zná. :) Ale to nejsi sama.
A určitě to nijak nežereme, my je konzumujeme, jako diváci.:)

55
pavliq
Reagovat

Hezký článek, mám to do písmene přesně tak, jak píše Scalex: „Tak často se v reálném světě díváme na to, jak kdejakému gaunerovi vše prochází a jak se morálně pochybní lidé dostávají k moci, že alespoň v soutěžích chceme vidět, jak poctivec ke štěstí přijde a lump zapláče“. K totálnímu výbuchu Evy (kterou jsem měl původně na osobním žebříku dost vysoko díky tomu, že jsem jí uvěřil, že chce případnou výhrou začít splácet své dluhy – to jsem blbej, co?) asi tolik: hlasy jsem jí posílal opravdu proto, že šla do duelu vždycky s někým, kdo pro mne byl absolutně nepřijatelný a byl jsem ochotný zkousnout raději Evu, než MB, Pepu a Reginu. U mě klesla na dno tím, že se přilepila na Jeňyka, začala velmi nevkusně rýt do Vlada a protože byla po třech vyhraných duelech asi přesvědčená, že ji diváci milují zejména kvůli jejímu ječení, zpěvu a tanci (což byly právě její nejhorší devizy), tak nám jich poslední týden dopřála o 200% víc.

56
Lakaty
Reagovat

Vždy si s potěšením přečtu články od Scalexe, protože mne baví jeho rozebírání osobností i jeho trefné postřehy, které dokáže čtenářům přiblížit zábavnou formou. Panáčkovcům i Scalexovi děkuji za jejich nadhled a inteligentní příspěvky, které je radost číst.:-)

57
Marty
Reagovat

Vlado vysledek druhyho duelu sledoval v zakulisi, takze oba dva znaj vysledky obou duelu. (VIP Zpravy 16.11.)
.q3.cz/images/17vlado.jpg

58
bordel
Reagovat

57 Marty
A nemaj s tim problém :-)

59
Andrew
Reagovat

Hezky napsaný:-) Soutěž sleduji od začátku. Začátku se vyvíjel hrozně… samý hádky,řev jak v opičárně. Nakonec po vstupu Terezy, která jim nařídila,ať se tam uklidní, že se na to nedá dívat ani poslouchat. Určitě měli strach ze sledovanosti. Nakonec se to rozjelo v celku dobře,ubylo hádek, přibylo více show. Kdo mě bavil? Tak to byla Nikol, Lucka,Romana a Vladko. Nikol už je pryč. Ze srdce to nejvíc přeji Romaně. Skoro každá její věta mě rozesmála. Baví mě její show. Je to úpřimná ženská, která se umí odvázat i přesto, že ví o svých komplexech.Rád bych ji viděl ve finálovým duelu:-)

60
prcka
Reagovat

6
Vlado samozrejme vi, kolik % hlasu mela paja. Videl to na TV, kdyz na ni po duelu cekal v zakulisi. Nekolikrat to ukazovali.

61
prcka
Reagovat

18

Lidi, uz se proberte. Odkud berete tu jistotu, ze paja ma tolik fanousku? Dochazi vam vubec, ze kdyz neukazali pocty, tak duel eva x paja mohl dopadnout i takto?

Eva 5 hlasu
Paja 95 hlasu

a vysledek je 95% vs 5%, takze mohlo pro tak drtivy vitezstvi stacit napriklad i 100 hlasu.

Procenta nevypovidaji nic o poctu hlasu. Takze v zadnem pripade nejde o nahlou oblibenost paji. Zacnete pouzivat mozek o neco vic.

Duel vlado vs smatlavec mohl mit klidne statisice hlasu, kdezto dueal holek mel podle vsecho max desitky tisic.

62
Johan
Reagovat

Od začátku této RS, zvlášť po doplnění soutěžících o Pepu Slize a Elmexe, jsem si říkala ,,no potěš Pánbůh, jestli tohle má být vzorek společnosti“.
Bála jsem se, že se naplno projeví sklon lidí k závisti a nepřejícnosti k někomu, kdo už jednou vyhrál nemalé peníze. Nestalo se tak a díky této RS jsem si uvědomila, že to s tímto národem není zas až tak špatné.
Zpětně se bavím, jak diváci postupně neomylně odstřelovali reprezentanty různých negativních lidských vlastností. Koncentrovaný hnus v podobě Opara, Slize a Elmexe ve mně vyvolával až fyzické nevolno a Eva se k nim poslední dva týdny přidala. Nikdy mi nepřišla zábavná, protože jsem mnohokrát ani nerozuměla, co vlastně mele, nebo ječí. Její hlášky mi nepřipadaly ani zábavné, ani spontánní a jejich neustálým opakováním jen dokázala, že vše měla dopředu připravené a naučené. Podle mě je největším Eviným problémem patologická žárlivost, plynoucí z dost špatné skrývaného nízkého sebevědomí.
Zbývají nám ve hře poslední čtyři hráči. Nejsem fanatická vladkomamyna a už vůbec nejsem přesvědčená, že jeho hovno nesmrdí, jak to někdo ve včerejší diskuzi poznamenal, ale jako jediný mě baví svým, nikoho nezraňujícím humorem a okouzluje lidskostí.
Pár okamžiků jsem vítězství přála i Romaně, jenže její hrubá, primitivní stránka, bohužel, vždy zvítězila.
Pavlína moje krevní skupina není, nerozumím ji a i když se snažím najít něco, proč bych jí těch 5 miliónů přála, nic nenacházím.
K Lůce jen tolik – přeji si, abych takových chladných lidských chameleónů v kabátku jokera potkala v životě co nejméně.

63
Monika
Reagovat

Aha, to jsem netusila, ze Vlado videl vysledek druheho duelu, o to je to horsi. Vi, ze Pavlina totalne rozdrtila Evu a presto se z toho radoval a chova se k ni porad stejne. On se asi opravdu do ni zamiloval, to jinak neni mozny:-))) Takovej hrac, kterej si prisel pro druhou vyhru a ted je mu to jedno. Hlavne, ze si pohladi megastehno v noci…..
Z tehle rady si odnese velke sramy. Vcera ve virivce bylo krasne videt, ze si s Pajou nema vubec co rict, zadne spolecne tema. Vlado trpel samomluvou, Paja myslenkami uplne jinde, jen obcas spitla jeji oblibene ehm , ehm, ehm. Paja si imho rozumi s lidmi jako byl Pepan, Elmex, i s tim VB si notovala a nekolikrat parila na terase (problem s nim mela spise Mirka). Neprekvapilo by me vubec, kdyby Vlado po skonceni litoval, ze takovou osobu vubec poznal.

64
Jana-n
Reagovat

63: Vlado tím ale naopak dokazuje že není pravda to co říkala Eva, že nakonec kvůli výhře odstřelí úplně všechny okolo sebe. Vlado říkal že strašně moc chce aby aspoň mezi ním a Pavlínou nedošlo ve vile k nějakému většímu konfliktu, aby se mohli vídat i venku. Podle mě tam Vladko potřebuje mít aspoň jednu osobu jako psychickou podporu a tak to vyšlo zrovna na Pavlínu. Nemyslím že by byl do ní zamilovaný a že by to nějak až moc souviselo s její osobou ale potřebuje asi cítit že si aspoň nějaký vztah z vily dokáže udržet. Romana jde proti němu, Lucie taky i když ne tak nápadně a nikoho jiného už tam nemá. Že jí tím zvyšuje popularitu je pravda a já doufám že to Pavlína z toho důvodu nevyhraje. To by byl fakt průser. Musí vyhrát Vladko.

65
wb
Reagovat

Článek nepřináší nic extra nového a zajímavého. Všechno víme, to vaše vzájemné chlácholení na Panáčkovi je už trochu out. Ale k věci, Scalex měl rozmáznout to, co naznačil a co se zas tak moc nerozebírá. A sice – čeští diváci jsou asi jediní na světě, kteří v takovém typu show nechtěj podrážet soutěžícím nohy a skoro vždycky vrací do vily ty lidi, které si zbytek osazenstva přeje. Přitom si nebudem nic nalhávat, návrat nechtěného elementu vždycky přinese mnohem lepší podívanou. Bohužel Češi radši přijmou nudu, než návrat záporáka. Podle mě je to fenomén. Návrat Jafara nebo Reginy v Duelech, ze kterých je nikdo nechtěl zpátky, to by bylo pošušňáníčko. Ve většině zemí by se takovej hráč vrátil zpět s velkým náskokem. U nás se okamžitě začli podporovat ti, které zbytek vily chce. Proč? O tom reality show není. Martin sliboval po návratu do vily peklo, Jafara zpět nikdo nechtěl, Reginu by nevydejchali vůbec. A diváci je nepochopitelně pošlou domů. V momentě, kdy se jim nabízí doslova luxusní vývoj. Scalex už na Bleskově při prvních VyVolených psal, že v zahraničí je běžnější návrat záporáků a že u nás na to diváci musí teprv přijít. Za osm let nepřišli. Výjimky jsou Duely Regina x Hana z VV1, pak třeba Kuba x Lůca z VV2 (ale to proto, že ta byle extrémně nezajímavá), pak dejme tomu návraty René z VV3, které vždy vytočily Růženovce (otázkou je, koho diváci vnímali za negativní postavy, jestli spíš René a spol., nebo Růženu a spol., pokud ale šílenou René, tak pak třetí řada měla nejpravější fans reality show) a ve čtvrté řadě to byl jediný Duel Thomas x Mirka, kde tomu ještě možná napomohla Prima (a i kdyby, dobře udělali). Je to možná tou politikou a nenávistí k záporákům, ale Češi by si měli uvědomit, že tady jde i o jejich zábavu a hlasovat by měli podle kritéria show, nikoliv podle kritéria namyšlenost aneb zlí lidé ven. To je v reality show hloupost. Bylo by fajn, kdyby Scalex tohle téma trochu víc rozebral.

66
Jana-n
Reagovat

65: Proč se z duelu Lůca – Jafar nevrátil Jafar sem taky nikdy nepochopila. On si to sice poslední týden pokazil ale ona si to kazila permanentně už od začátku soutěže, všichni ji nesnášeli a najednou byla pro diváky ta svatá. To bylo hodně divné. Jinak ale Regina by se z duelu nevrátila ani kdyby vyhrála protože prostě nechtěla.

67
Scalex
Reagovat

65 wb – ano, máš pravdu, čeští diváci se v tomto ukázali jako dost specifické publikum. Dokonce je to vidět i v porovnání se Slováky, slovenský televizní trh se od českého hodně liší a co u nich vítězí, u nás klidně propadne.

Já jsem ten důvod v článku naťuknul. Skutečně cítím v českých divácích tu touhu, aby dobro zvítězilo a zlo bylo poraženo. I za cenu menší zábavy. Nechtějí riskovat, že by sice pomohli zábavnějšímu elementu, ale zároveň ho tak posunuli k výhře. Nebo možná pro většinu diváků nejsou ty konflikty tak zábavné – což může být i tím, že český štáb neumí kontejnerovku správně udělat a neumí správně nastavit pravidla. Myslím si, že s dobře nastavenými pravidly by mohli v kontejnerovkách záporací dobře řádit a zároveň by v divácích nebyl ten pocit protežování a dvojího metru.

Když diváci vidí, jak „gauner“ dostává dvacet druhých šancí a setrvává ve hře, byť se dopouští téhož, za co někdo jiný vyletěl na minutu ze hry, tak se nelze divit, že jakmile mají příležitost záporáka odstřelit, udělají to.

Vidím to i na sobě. Letos jsem opravdu neměl žádnou chuť vracet záporáky do hry a posílat jim hlasy. A to z více důvodů. Jednak mě štvalo to protežování Thomase a pak mi tam scházel „záporák na úrovni“. Někdo, kdo by nebyl klaďas, kdo by třeba používal i nějaké ostřejší manipulativní techniky, ale kdo by hrál promyšlenou, taktickou hru. A takoví tam nebyli. Letošní záporáci byli pouze otravní a únavní. Možná štáb neměl z čeho brát, takže nevím, nakolik mám vinit castingovou komisi, ale bylo to fakt nůďo.

68
bordel
Reagovat

65 wb
ale Češi by si měli uvědomit, že tady jde i o jejich zábavu a hlasovat by měli podle kritéria show, nikoliv podle kritéria namyšlenost aneb zlí lidé ven.
– Já si uvědomim, laskavě, co já chci, budu si myslet, co chci, a budu hlasovat jak chci. Bez dovolení.

69
Lysth
Reagovat

Pavlína byla a je pro mě stále strašně nezajímavá soutěžící, to i Ladislav měl větší charisma. Myslím si, že o jejím vítězství rozhodly zase antihlasy. Vždyť kdo by chtěl zpátky tu pindu Evu? Navíc Pája u mě skončila ve chvíli, kdy začala bezdůvodně šít s ostatními proti Jafarovi.

Jo Jafar, to nebyl žádný záporák. Jak přišel do vily, krásně se ukázalo, jak strašně tupí a prohnilí tam ti soutěžící jsou. Bohužel průměrný hlasující Čech je blb. (No offence, blbci na panáčkovi nejsou).

70
Lee
Reagovat

Citace……..“Navíc – ať je jeho ego obrovské, ale i přesto se dokáže chovat slušně a dovede pomoct…“

Vlado velmi dobře ví, co na diváky zapůsobí. S tou jeho slušností je to též na vážkách. Vidíte jenom co vidět chcete. Od začátku Vladko vytýkal Thomasovi špatné chování vůči ženám, přesto pak sám se zachoval k Regině a Evě neslušně a na své výtky vůči Thomasovi zřejmě zapomněl. Eva “ nána“ , jenom proto, že s ním přestala souhlasit. Co říkal online Regině a dokonce v přímáku na ní plazil jazyk jako malé 3 leté dítě, to nikdo nekomentoval. Co je v tom za slušnost ? On je úslužný jenom k těm ženám, jako je proradná Pavlína, která kvoká jak potřebuje. Pavlína s ním nikdy venku nebude kamarádka. Na jím chování je vidět, jak jí Vladko leze na nervy, je vedle něho nesvá a má se co držet. Ale chce vyhrát, je mazaná a dělá zřejmě dobře.

71
Lee
Reagovat

Lysth……….Navíc Pája u mě skončila ve chvíli, kdy začala bezdůvodně šít s ostatními proti Jafarovi………

Souhlasím. Do dnešního dne jsem nepochopila, proč napadal Vladko Jafara jako manipulátora. Jafar mi přišel jako jediný normální a manipulátor rozhodně nebyl. Spolek, nedá se říci přímo Vladkovců ve vile, začal mít z Jafara pěkný strach, proto v čele s Evou na něj začal hon.
To co jsem tam slyšela i z úst Vlada, bylo nechutné. Od té doby jsem pochopila, jaký je vlastně sám manipulátor, který pěkně pod zástinem druhých zosnoval Jafarův konec. Thomas měl v jednom velkou pravdu, Vlado jednoho po druhém “ sestřeloval. „

72
Jana-n
Reagovat

69: Ano Pavlína je nudná a nevýrazná proto jí výhru jako soutěžící nepřeju. A právě kvůli tomu chování k Jafarovi jí to nemůžu přát ani po té lidské stránce. Tam se ale odkopali téměř všichni kdo proti němu bezdůvodně šli. Když Jafar vypadl tak mi tam po tom jak ho pranýřovali všichni připadali jako ti největší pokrytci a nechtěla už sem se na ně dál dívat. Zklamal mě tehdy i Vladko ale naštěstí těch pár týdnů už ty šrámy trochu zhojilo. Ale Pavlína a Eva se k Jafarovi chovaly fakt hnusně a neměly důvod, to se nezapomíná a tohle už si u mě Pája ničím nenapraví.

73
Lee
Reagovat

Scalex………mi tam scházel „záporák na úrovni.
Zajímavá teorie. Jak vypadá takový záporák na úrovni ?

74
Scalex
Reagovat

73 – Lee – člověk, který nehraje úplně fér, spřádá nitky, za které pak tahá, manipuluje lidmi tak, aby šli proti sobě (ne proti němu), ale celou dobu to dělá inteligentně, neuráží protivníky a když vyvolá hádku, chová se u toho noblesně. Nechá protistranu, ať se vyhysterčí, vyvzteká, ať se ztrapní – a sám elegantně odchází středem. Musí mít obrovskou sociální inteligenci. Takový člověk by si dal setsakra pozor, aby nikdy ani slovem neurazil Vladka a jeho vilové příznivce. Ale zpunktoval by vše tak, aby se Vladkoland zdiskreditoval a vyřadil sám. V některých zahraničních kontejnerovkách jsem takové akce viděl.

Ve VV4 takový nebyl nikdo, ve druhé řadě VV se tomu trochu blížil Jalovec, ale i tomu scházela výraznější inteligence (což neznamená, že by byl blbý, jen prostě nebyl až takový Einstein). Je to prostě daň za to, že velmi inteligentní lidé u nás do takových soutěží nechodí.

75
Scalex
Reagovat

70 – Lee

ad chování vůči ženám – stačilo se dívat na různé drobné pozornosti. Jak Vlado třeba nosil holkám oblečení na terasu, aby jim nebyla zima. Neřekly si o to, jeho to napadlo samo. Když byla pitka, Vlado schovával alkohol, aby to holky moc nepřehnaly. Když se na počátku Nikol šíleně opila, byl to on, kdo ji přesvědčil, odvedl do postele a uložil.

Thomas s Martinem, nepletu-li se, Nikole nalévali jednu sklenku za druhou právě proto, aby se opila a pak, když vytuhla v posteli, nad ní vedli řeči, jak by bylo príma ji v tomhle stavu ošukat.

Tolik z mé strany k tomu, kdo se umí chovat k ženám. To, že Vladko často na někoho vyjede, samozřejmě není hezké, ale o Vladovi víme, že z duše nesnáší pokrytectví. Žil v něm celé dětství a má z něj těžké, dosud nepřekonané trauma. Takže se nelze divit, že vyjel na Reginu, která je všech pokrytců futrál, káže vodu, pije víno a každému vnucuje své hodnoty, a to dost otravným a povýšeneckým způsobem.

Co se týká vyplazeného jazyku, nic nechápeš. Regina neustále otravovala ve Vile některými svými znalostmi. Konkrétně pořád mluvila o vynálezci Teslovi a dávala ostatním najevo, že jsou hloupí, když toho o něm moc nevědí (a nedokázala pochopit, že jiní lidé mohou mít jiné zájmy a jiné znalosti). A protože toho Teslu omílala fakt den co den, tak to Vladko završil tím vyplazeným jazykem s tím, že on zase zná tohoto vědce. Nešlo vůbec o dětinský akt, ale o Alberta Einsteina a jeho slavný portrét: http://img.blesk.cz/img/1/full/354474-img-albert-einstein-jazyk-vyplazeny-fotografia-drazba-crop.jpg

76
Lee
Reagovat

Scalex……… hezky jsi to popsal, ale nepřesvědčil jsi mě. Vidím to tak, jak jsem napsala. Atˇje Regina jakákoliv, Vladovo chování vůči ní bylo nepřijatelné. Stejně tak napadal Jafara, že je manipulátor. To pravda nebyla. Mě nezajímá jak se chovali ostatní „chlapci“, píšu o Vladkovi. Pouštět se do debaty , abych to vyvrátila, nebudu, musela bych oponovat na každou větu, a to jsem moc líná. Sorry.
Zapomněla jsem, že Vlado alias Albert Einstein.

77
Jana-n
Reagovat

Taky by mě zajímal Scalexův názor na situaci s Jafarem. On skutečně s nikým nemanipuloval, všichni se tam proti němu spiknuli a vyštípali ho z vily a to bohužel úplně všichni včetně Vlada. V té situaci se nikdo z nich nezachoval správně, možná jen Romana ale i ta chtěla nakonec zpět Lucii. Jafar Vladkovi nikdy nic špatného neudělal tak tam mě to od Vlada opravdu hodně mrzelo.

78
Lee
Reagovat

Ještě k Vladkově manipulaci hysterickými výjevy. Všimla jsem si, že hysterický řev na slova, která mu jsou nelibá, má velkou zastrašující sílu na ostatní. On nedokáže druhé přesvědčit o svých úmyslech nebo názorech klidnými slovy. On druhé přeřve a spoléhá na to, že ostatní ustoupí. Protože kdo z lidí má rád, když se na něho řve, raději ustoupí, proč si ničit ničit zdraví. Tím své úsudky ovšem nezmění. Vlado by se měl krotit ve svých přesvědčovacích metodách tohoto typu už kvůli jeho zdraví, poněvadž mu jednou může prasknout cévka v mozku. Zajímalo by mě dámy, které Vladka tolik obdivujete, jak dlouho byste s ním vydržely, kdybyste začaly mít názory, které mu nesedí. To by byl fičák. Cituji Jana Procházku, “ Nejslabší autority takřka zákonitě používají nejsilnějších slov. “ Slovo není prázdný zvuk. Slovo je moc, slovo je síla, slovo je energie. Důsledky vyřčeného slova či slov jsou velké. Naše představa je, že až když člověk něco udělá, tak to má význam. Když člověk něco řekne, tak to ještě nic neznamená. Jenomže už slovo je čin.

79
Lucas
Reagovat

Velmi dobrý článek, Scalexi ;) já vítězství přeju Páje, mám od začátku dost rád ji i Mirku, obě mi přijdou jako férový holky, i přes ty občasný Páji výbuchy. Mně nepřijde, že by byla nudná, jen prostě nedělá tolik blbostí jako Vlado, tak uvidíme

80
Scalex
Reagovat

78 – psal jsem to i někde jinde – Vlado je osobnostně typ ENFP a to jsou lidé, kteří sice konflikty moc nevyhledávají, ale když do nějakého jdou, tak v tom není žádné racionálno. Žádné velké argumenty. Čistý proud emocí. Mozek je v tu chvíli mimo provoz, proto padají slova, která ubližují. ENFP lidé se ke svému chování vracejí zpětně a teprve „po akci“ jim dojdou věci, které racionální lidé naopak promýšlejí předem nebo které racionálové dokážou zpracovávat i v průběhu konfliktu.

Proto se Vlado bezprostředně po hádce teprve začne zabývat tím, co vlastně řekl, začne se stydět a jde se většinou omluvit.

Jinak kdo chce vidět výbornou ukázku hádky emocionála s racionálem, tak je to ta proslulá hádka „o schůzi“ – Vladko vs Zvěřina. Zvěřina i v průběhu hádky komentuje Vladovy přeřeky a nelogičnosti, snaží se udržet jakous takous noblesu, jedovaté útoky si promýšlí a pak jimi útočí („Vlado, ty jsi chlap?“). Na Vladovi je vidět, že má tendenci k útěku (přebíhá mezi terasou a kuchyní, hledá si nějakou fyzickou práci, nějaké přenášení čehosi, aby se nepustil do hádky na plný úvazek). Kdyby ta hádka pokračovala déle, z Vladovy strany by se začalo jednat o čistou hysterii a brzký hysterický kolaps, kdy by nejspíš opět utekl do ložnice jako do relativního bezpečí a zázemí.

81
Lee
Reagovat

Scalex napsal ………………..“ Vladko vs Zvěřina. Zvěřina i v průběhu hádky komentuje Vladovy přeřeky a nelogičnosti, snaží se udržet jakous takous noblesu, jedovaté útoky si promýšlí a pak jimi útočí („Vlado, ty jsi chlap?“). Na Vladovi je vidět, že má tendenci k útěku (přebíhá mezi terasou a kuchyní, hledá si nějakou fyzickou práci, nějaké přenášení čehosi, aby se nepustil do hádky na plný úvazek). Kdyby ta hádka pokračovala déle, z Vladovy strany by se začalo jednat o čistou hysterii a brzký hysterický kolaps, kdy by nejspíš opět utekl do ložnice jako do relativního bezpečí a zázemí……………..

. ………………hádka nemůže být racionální, protože se do ní zapojují emoce. Protivníci používají při hádce kalibry dle svého vlastního charakteru a emočního vybavení, kterými chtějí zranit protivníka. Každý svým stylem. Při hádce už argumenty nefungují. Takže výroky Zvěřiny jsou také emočního a iracionálního charakteru, přestože není hysterický. Jako Vladko se chová budˇ nevyzrálá osobnost, ( takové útěkové jednání mají malé děti ), nebo osobnost manipulující. Z mého pohledu Vladko své emoce používá příliš často, a proto si myslím, že je používá jako manipulaci. Poznal, že se mu to vyplácí.

82
Scalex
Reagovat

Při hádce (přesněji řečeno při konfliktu) se může racio velmi uplatnit – například pro právníky v průběhu soudu je to vyloženě profesní nutnost, aby jim i během emočně vypjatých situací fungovalo racionální uvažování a nedali se strhnout k iracionalitě. Čímž netvrdím, že Zvěřina byl čistý racionalista. Ale oproti ryze emočnímu Vladkovi to bylo fakt ztělesněné racio.

Vladko používá emoce, protože jako ENFP nic jiného dělat nemůže. To je prostě jeho osobnost, tak to má shůry dané a přes to nejede vlak. Nepoužívá je příliš často, on je používá FURT. 8^)

Občas je používá velmi manipulativně, s tím souhlasím.

Ad útěky – řekl bych, že Vlado je nevyzrálý ve velmi úzké oblasti a že by ho dobrý psycholog mohl přes to dostat. Taky mi přijde, že ty útěky jsou občas ne dětinská reakce (tedy „panika! rychle pryč odsud!“), ale spíš ve smyslu „raději odejdu, protože už vím, že bych se nezachoval dobře a pak bych se za to styděl“. Čili je to relativně klidný a řízený útěk od situace, o níž Vlado ví, že by ji nezvládl. Tou nevyzrálostí tedy není ten útěk jako takový, ale to, že si nedovede poradit s nějakou situací a ví o tom. To samozřejmě mluvím o roce 2013. V roce 2005 mu to zdaleka tak nešlo, to opravdu zdrhal jak o život.

83
Lee
Reagovat

Obávám se, že srovnávání právníků s emočními hádkami lidí ve vile je unfér. Pro právníka při výkonu jeho profese jsou emoce silně nežádoucí.
Píšeš……“ To je prostě jeho osobnost, tak to má shůry dané a přes to nejede vlak. Nepoužívá je příliš často, on je používá FURT……….. Nemyslím. Používá je vždy, když potřebuje odrazit pro něho nežádoucí názory druhých.
Dále píšeš….“ Občas je používá velmi manipulativně, s tím souhlasím.“…… Pak ale někdy jedná úmyslně i podle tebe. To dokazuje, že manipuluje. Při jeho komunikaci s dámami ve vile používá velmi často ironii. Ironie je podle významu slova výsměch. Takže celá jeho komunikace , budˇ se rád poslouchá a uznává jenom toho, kdo ho poslouchá a souhlasí s ním, nebo mluví v ironii ( divím se, že mu to dámy tolerují, zřejmě ze strachu ) nebo řve, ještě popřípadě si hraje jako dítě v mateřské školce.
Dále chci reagovat na tvoje ………..“ Taky mi přijde, že ty útěky jsou občas ne dětinská reakce (tedy „panika! rychle pryč odsud!“), ale spíš ve smyslu „raději odejdu, protože už vím…………. potom nejedná spontánně, ale rozumově.

84
Lee
Reagovat

Mými názory na Vladka ale nechci říci, že ostatní ve vile jsou féroví. To určitě ne.

85
RAINMAN
Reagovat

Vladko ve včerejší rekapitulaci v rámci pořadu Noční show přiznal, že při análním sexu s homosexuálními muži nepoužívá kondom.

86
Katy
Reagovat

Scalexi díky za článek. Tvoje příspěvky, se kterými se vždy ztotožňuji, jsem ráda četla už od první řady VV, tentokrát jsou ale těžko dohledatelné, buď jich je málo anebo se mi tu asi články špatně zobrazují – teď jsem se sem dostala přes odkaz. :-D

87
Divák
Reagovat

85 – pokud je to pravda pak je směšné, že zrovna on tak dbá na hygienu a některých lidí se štítí. Tohle je daleko a mnohotisíckrát násobně horší a moc se mi nezdá, že by zrovna on šel do takového rizika. Neznáme ho ve skutečnosti co je to vlastně za člověka, herec až na půdu proto nevíme jak se chová v soukromí. To všechno kolem může být jen póza.
Je ale divné, že by se k takové silně intimní záležitosti přiznával na veřejnosti? To mi k němu nesedí. Nebyl to zase ten jeho humor, nadsázka? Já to neviděl tak nemohu posoudit.

88
Divák
Reagovat

Pavlína nebyla výrazná, jenom se vezla – čtu tady,
ale není to třeba taky možnost jak uspět v soutěži? Nenechat se nikým (až na výjimky) rozhodit, dělit podstatné od nepodstatného, jít tiše, našlapovat, třeba nebýt vidět, nevykecat všechno o svém soukromí, nedělat ze sebe ublíženého chudáčka co měl těžký život a nechávat si tyto věci pro sebe, nenasírat ?
Proč by měl každý dělat v RS ze sebe kašpara nebo lkát nad rozlitým mlíkem jako např. Eva?
Není náhodou třeba tímto Pavla originální?
Určitě to taky pro ni nebylo jednoduché oproti jiným, kteří dali emoce najevo někdy až za hranice únosnosti.

Mě prostě Pája nevadí, tedy z té sestavy co tam je bych vybrala jako vítěze zrovna ji.
Jen mě trochu zklamala, že nezpívala při úplňku známou árii Měsíčku na nebi vysokém (hlubokém) mohl to být krásný a emotivní zážitek. Měla několik možností. Ale nevadí, jen je to ale pro její škodu. Chce být přeci pěvkyně. To jsme místo toho museli poslouchat tahání až paty Evino, kdo má trochu sluch tak vypínal nebo se mu stavěly vlasy na hlavě.

89
Divák
Reagovat

25 – ale to přeci není Vladkova přednost, že „drží show“. Představ si, že by vybrali pár lidí z nichž by se rekrutoval třeba jeden – dva, co by byli daleko zajímavější než Vlado.
Vlado má pouze výhodu, že je mezi takovýma trotlama a tím je tedy jaksi mezi nimi výjimečný. A velké štěstí, že castingem prošly takové nuly.

Pak se ale klade otázka : Má opravdu nárok na tak vysokovou výhru, když to dal docela bez větších problémů? Dala bych mu slušně zaplaceno ale do duelu by nešel. Prostě nemůžeš (i jiní ) tady vynášet Vlada jen proto jaké má spoluhráče neadekvátní k sobě !

To je něco podobného jako kdyby přišel normální žák do debilní třídy. Tak a můžete si o mě myslet co chcete. Tak to vidím já, prostě …

90
Divák
Reagovat

46 -Lee
dost podobně to vidím i já

91
Prostě já
Reagovat

88: Ano, neprojevovat se je regulérní taktika, na kterou má každý právo. Stejně jako na jakoukoliv jinou taktiku. Ale rozhodně by taková taktika neměla dotyčného přivést k výhře, když jsou momentálně ve vile tři lidi, kteří pro pobavení diváků od začátku soutěže udělali mnohonásobně více.

92
Prostě já
Reagovat

Ostatně Láďa kvůli nevýraznosti vypadl. Dokonce i sám Vlado do něj v době Láďova vypadnutí šil, proč se neprojevuje a kdy se konečně projeví. Proč mu nevadí to samé u Pavlíny? Odpovím si sám – protože Láďa nebyl Vladův věrný pejsek

93
hledice
Reagovat

88 Divák

taktika Pavlíny by byla dobrá v případě, že se vyřazují soutěžící mezi sebou…ale pokud vyřazují diváci ať už podle sympatií nebo podle toho, jak je kdo přes obrazovku baví – tak taková taktika nezabírá…ovšem pokud divák nepoužije antihlas – v tomto případě: antihlas Vladovi..

94
Scalex
Reagovat

87 – Noční show jsem neviděl, ale samozřejmě ať je to jakkoli, je to Vladkova věc. Pokud není promiskuitní a provozuje sex jen se stálými partnery, tak proč by to nešlo bez kondomu?

88 – ne, není to způsob, jak uspět v soutěži. Je to způsob, jak se dostat hodně daleko, stejně jako třeba Kačenka v prvních VV, ale ne jak uspět. Ve VV bere vítěz vše, takže skončit druhý zkrátka není úspěch (tedy přesněji – úspěch je to pro ty, kteří by jinak neměli takový honorář, jaký jim za účast dá Prima, a pro ty, kteří mají nějaké plány a zviditelnění v televizi jim k tomu může přispět). Pavla toho převedla příliš málo, aby to obstálo proti akčnímu Vladovi. Přitom i on jí neustále připomíná, že bez toho, aby byla divácky atraktivní, nemá šanci. Obávám se, že je „opilá“ těmi 95 % a neuvědomuje si, že je to nemlich to samé, proč se Eva třikrát vrátila z Duelu.

89 – podmínky mají všichni stejné. Kdokoli ze soutěžících měl možnost vydolovat ze sebe to nejlepší. Občas se při úkolech ukázalo, že zábavní potenciál v sobě mají. Jen jsou líní jak prasata. Přitom jim tolikrát na plazmě promítali nějaké jejich zábavné sestřihy, takže museli vědět, že takové akce jsou prostě potřeba, aby vůbec bylo co sestříhat a vysílat. Kolik Vlado ve Vile vymyslel srandiček a vlastních úkolů? Spousty. Ne všechny byly dobré, ale většina ano. A pak tam jsou lidé, kteří nepřišli s lautr ničím a dokonce i u oficiálních úkolů remcali, jaký že je to vopruz.

Nesrovnával bych to s třídou debilů – soutěžící ve VV neměli žádný reálný handicap. Nebyli o nic méněcennější než Vladko. Každý z nich měl potenciál zazářit. Nevyužili to, vzdali to, z jakýchkoli důvodů to neudělali. Proč by jejich lenost měl odnést Vladko? Ten si to opět, stejně jako před lety, poctivě oddřel.

95
Scalex
Reagovat

92 – Vladovi to vadilo, protože pořád čekal na důstojného soupeře. On chtěl, aby se mu ostatní vyrovnali. Aby dělali zábavné věci a aby to jeho motivovalo k tomu být ještě lepší. Dovedu si představit, že by se všichni od začátku spojili proti Vladkovi (jak jim to hned na začátku několikrát naznačil Zvěřina), ale ne ve zlém, ne v útočení, ale tak, že by všichni dohromady dělali zábavu, která by byla lepší než to, s čím by přicházel Vladko. Ale marně jim Zvěřina povídal o důležitosti táhnutí za jeden provaz. Soutěžící to absolutně nepochopili, rozehráli skupinkaření a část lidí se začala do Vlada strefovat, což byl začátek jejich konce – protože lidi chtěli vidět zábavu a ne lenochy, kteří se maximálně vyprovokují ke štvanici na Vlada.

96
Dana
Reagovat

Scalexi díky,do problému vidíš jako nikdo!

97
anja
Reagovat

87, 94 – zvláštní, že se o kondomech, hygieně a riziku bavíte zrovna v případě Vlada, který uvedl, že měl za život dva muže partnery a jednu ženu a že momentálně je nějakých 14 měsíců bez sexu. To Lůca Půca, to je iné kafe, ta dle toho co na sebe vyžvanila, nemá problém přeblafnout, bez kondomu samozřejmě, někde v křoví za diskotékou dvěma naráz, anebo si dotáhnout domů na sex náhodnou známost oknem, aby mamička nevěděla

98
Lee
Reagovat

Scalex…………“On chtěl, aby se mu ostatní vyrovnali.“

Opravdu si tohle myslíš ? To by byl úplný světec. Myslíte si, že je světec ? Vladko řekl bez obalu všem spolusoutěžícím, chci vyhrát, chci aby tato soutěž byla se mnou navždy spojená a aby se ostatní mezi sebou vyházeli. On jasně ví, že to vyhraje. Tak to je. Ostatní soutěžící rád „používá“ pro svoje dětinské hrátky, aby zaujal diváky a aby se sám nenudil, slova a gest aby zaujal. A to úmyslně. Jedno je pravda, on sám je zcela jiný typ, než ostatní. Už tím je zajímavější. Celá ta jeho hysterie je rafinovaná, v této řadě vyvolených už účelová. Sleduji jeho mimiku při slovech co říká. Vidíte ho tak, jak on si přeje, abyste ho viděli. S tou zábavností, no nevím, ale mě přijde ta jeho zábava opravdu naivní. I štáb vymýšlí uhozené úkoly pro mateřskou školu. Když srovnám USA soutěž “ Kdo přežije“, tak ta je promyšlená, a soutěžící dostávají pěkně do těla. Ani Vladka, ani ostatní soutěžící z vily si v této soutěži nedovedu představit. Rozmazlená, sebestředná děcka. Ptala jsem se svých známých, jestli se na vyvolené dívají. Odpověděli mi, že na takové nemravnosti se nedívají.

Scalexi, tady Jana-n se tě dotazovala, cituji………“

Taky by mě zajímal Scalexův názor na situaci s Jafarem. On skutečně s nikým nemanipuloval, všichni se tam proti němu spiknuli a vyštípali ho z vily a to bohužel úplně všichni včetně Vlada. V té situaci se nikdo z nich nezachoval správně, možná jen Romana ale i ta chtěla nakonec zpět Lucii. Jafar Vladkovi nikdy nic špatného neudělal tak tam mě to od Vlada opravdu hodně mrzelo.“

Jak to vidíš ty ?

99
Lee
Reagovat

Myslím si, že nikdo ze soutěžících neměl od začátku šanci Vladka porazit. On už do vily přišel jako neporazitelný. Tohle musí být každému jasné. Nedivím se druhým soutěžícím, že to „vzdali“. Vladkovi by mohl konkurovat jenom chlap, který by byl krásný a hérec jako Vladko.
Ale pochybuji, že takový by šel do této show.

100
Lysth
Reagovat

Jsem introvert a pojem „show“ vnímám trošku jinak než většina ostatních.

Baví mě sledovat reakce lidí na nepředvídatelné okolnosti, jak v rámci úkolu, tak i mimo aktivity, konfrontace odlišných temperamentů, ocením chytrost, přemýšlivost a důvtip.
Příkladem jest třeba chování některých soutěžících vůči opilé Nikol, Jafarovo galantní chování v duelu, zastání se druhého, třeba i za cenu porušení pravidla (olympiáda s Evou), úkol s predátory a oběťmi s tím jídlem (kde se vyvolení chovali teda spíše jako hyeny).

Tohle mě strašně baví pozorovat, to morální hledisko, ty reakce, to je pro mě show. Opravdu mě nezajímá aktivita soutěžících v infantilních úkolech, přiblblé tanečky a kroutění zadkem. Sorry, není mi šest let.

Z tohoto důvodu nevidím problém v tom, proč by nemohl vyhrát introvertnější člověk byť pasivní, zato však chytrý a důvtipný. To ovšem není případ Pavlínky. Já tam teď v té vile fakt nefandím nikomu. Lidí mého rázu je asi málo.

101
Lee
Reagovat

Jako super zábavu bych brala pro soutěžící ( píši soutěžící, jelikož slovo Vyvolení je opravdu zavádějící )
IQ test. Proč ? Když se soutěžící ohánějí svojí výjimečnou inteligencí, atˇ se potvrdí. Ale to jim štáb nedá, co kdyby se ukázali jako idioti ?

102
Lee
Reagovat

Všimla jsem si, jací lidé diskutují o soutěžících ( mimo Vladka ) na diskuzi Primy pod online kamerami. Chápu, že zaslepené fanynky ostatní soutěžící iritují, bojí se , aby náhodou Vladko neutrhnul porážku. Ale sprostá slova, urážky, to je výpovědí o lidech, kteří to sledují a posílají hlasy. Ta fanatyčnost těchto lidí mě straší.

103
Tereza Jana
Reagovat

94 – perfektně vyjádřeno i článek je super. Pro mě je záhada Lucka, co ta tam toho nakecala ze celou dobu pobytu. Nemám z ní ale dobrý pocit, nevěřím jí. Přesto bych tu slečnu ráda poznala v reálu, jaká vlastně je a jak ve skutečnosti dělá.

104
Scalex
Reagovat

98 – ano, stojím si za tím. Vladko je rád, když má partnera na stejné úrovni. To ho motivuje být ještě lepší. On samozřejmě chce vyhrát, ale nechce vyhrát zadarmo. Taková výhra by ho moc netěšila. On má problémy s tím, že se cítí být podhodnocený (hlavně vlastní rodinou) a potřebuje uspět, být uznávaný. A čím silnějšího soupeře porazí, tím pro něj lépe. Proto ostatní motivoval k tomu, aby byli lepší a silnější. Proto vymýšlel různé úkoly a přitom ostatním v nich dával dost velkou roli, aby se i oni předvedli. Bohužel toho moc nevyužívali. Ale třeba při té hře na policajty dal prostor i Thomasovi, kterého vyloženě neměl rád. Nesnažil se ho herecky přehrát, přestože by na to měl.

Survivora sem netahejme. To je jiná soutěž pro jiný typ soutěžících. No a co, že jsou ve Vile cukrové panenky, které by v Survivorovi přežily půl dne? Však proto se hlásily do VyVolených a ne do Survivora. Já bych taky nedokázal zabít rybu nebo sežrat hrst housenek, takže bych se do žádné extrémní show nehlásil. Ale souhlasím, že některé úkoly štábu byly příliš infantilní a že i v kontejnerových reality show se dá přitvrdit. Spíš bych to ale srovnával s americkým Big Brotherem, než se Survivorem. I v BB jsou někdy docela ostré úkoly, které dají soutěžícím zabrat.

Ad Jafar – Jafar udělal stejnou chybu jako spousta ostatních: zapomněl, že se hraje pro diváky a moc toho nepředváděl. Já jsem si ho zařadil zábavnosti někam k Lůce, která taky 14 hodin denně leží, spí a jí. Po pravdě – Jafar mě mnohem více zaujal písemným projevem, ať už na FB nebo v různých rozhovorech, případně jeho autobiografií na čsfd. Je to inteligentní a zábavný člověk. Kdyby nastoupil do hry dřív a byly ve Vile nějaké intelektuálnější úkoly (ve smyslu „vymyslet scénku“), bodoval by mnohem víc.

Osobně si taky myslím, že vyřazení Jafara nebylo úplně OK. Ale samozřejmě je to na každém ze soutěžících, jaký argument uvedou a co pro ně bude validní. Nezapomínejme, že může být i rozpor mezi myšlenkou a činem. Někdo může říct „chci zpátky Lůcu, protože je tu od začátku a víc si zaslouží tady s námi hrát“, ale ve skutečnosti si může myslet „kurňa, ten Jafar vůbec není marnej… ten by mi mohl pěkně zavařit… to radši tu Lůcu, která není takovou hrozbou“.

105
Scalex
Reagovat

100 – naprostý souhlas, štáb jako by měl jen tři varianty her. Buď nucení do něčeho sexuálního (flaška, bodyshoty, blbnutí ve sprše/bazénu/vířivce), nebo trdlování v kostýmech, nebo „sedněte si u plazmy a vzájemně se vypruďte do bezvědomí“. Jiných úkolů tam bylo poskrovnu a je to škoda.

Jinak ve VV3 introvert vyhrál celou hru. Milan nebyl žádný Einstein, ale byl sympatický, měl zdravý rozum a šikovné ruce a dokázal, jak se umí sám pobavit. Dokonce vyráběl pro ostatní i deskové hry z toho, co našel ve Vile, nebo z různého harampádí sestavil vodní mlýn v bazénu a podobně. Různě chodil po vile a pořád něco vymýšlel. Dělal zábavu pro ostatní i pro diváky, ale vystačil si i úplně sám. A diváci to ocenili…

106
Lee
Reagovat

Scalex………. On má problémy s tím, že se cítí být podhodnocený (hlavně vlastní rodinou) a potřebuje uspět, být uznávaný…………

Myslíš, že díky VV bude ohodnocený až vyleze ? A kým ?Nebude nic. On se totiž hodí pouze do tohoto pořadu VV. Tam intrikuje a připadá si jako herec, kterým ve skutečnosti nikdy nebude. Na to prostě nemá.

107
okkvp
Reagovat

437 – a co má upito, prosim tebe? skleničku bílého? nojo, ona je Růža ta alkoholička, že

108
Lee
Reagovat

Jenom mimochodem, hry v Survivoru se zúčastnili i manekýny žívící se modelingem. Tedy žádní sportovní namachrovanci. Pak soutěžící ve VV jsou podle tvých měřítek úplní chudáci. 5 milionů také není nijak malá částka, aby soutěžící trdlovali jako cvičené opičky na podiu a ukazovali holé zadky. Když o Vladkovi píšeš, že Vladko je rád, když má partnera na stejné úrovni a že ho to motivuje být ještě lepší, pak mi nesedí jeho volba do posledního duelu, a to Honza, o kterém se předtím vyjádřil, že je slabý soupeř a pod jeho úroveň. Nekoresponduje to s tím, co píšeš.
U toho Jafara myslím, že jsi na přímou otázku jasně neodpověděl. Proč Vlado označil Jafara za manipulátora.
Jafar sám byl tímto obviněním vykolejený a nechápal.

109
Lee
Reagovat

Opravuji, zúčastnily se manekýny s tvrdý „y“.

110
Scalex
Reagovat

106 – ale to je přeci jedno, co si o tom myslím já nebo ty. Jde o JEHO pocit. A každý hlas, který v Duelech dostává, každý podpis, o který ho po soutěži někdo požádá, každé „jé, Vladko, vyfoť se s námi“ mu ten pocit určitého uznání dá.

Krom toho si myslím, že jako herec se uplatnit může. Ve filmu asi ne, na to je příliš teatrální, ale s těmi gesty a mimikou je jak zrozený pro pódia. V divadle je potřeba trochu přehrávat.

On už pro svůj sen něco udělal, herectví už studoval a zase studovat bude a je jenom na něm, jestli to nějak zúročí nebo ne. To už ale s VV nemá nic společného.

Ad Survivor – vždy tam lépe dopadli ti, kdo byli fyzicky zdatní. Modelky tam byly zčásti pro parádu a zčásti proto, že některé z nich skutečně nebyly žádné cukrové panenky. To, že je někdo modelka, neznamená, že nedokáže kuchnout kraba, sežrat červa a rozdělat oheň třením dřívek.

Ad výzva Honzy – tady není co řešit, Vlado to naprosto jasně vysvětlil. Honzu nepovažoval za silného soupeře a za normálních okolností by ho do Duelu nevzal. Sám říkal: „Mával jsem nad tím rukou.“ Jenže Honza svými jedovatými kecy pomalu infiltroval mozky ostatních. A když Vlado zjistil, že ostatní ve Vile – minimálně Eva a Romana, zčásti trochu Lůca – začínají ten Honzův názor přebírat, tak prostě musel zarazit ten zdroj, tu líheň, ze které to pochází. Jsem si jistý, že kdyby Honza v každé druhé větě nemluvil „Vlado, rok 2005, už jednou jsi vyhrál, nech to ostatním, je rok 2013, nepatříš sem“, tak by Vlado do Duelu vyzval Lůcu.

Ad Jafar – neumím to kvalifikovaně posoudit. V době, kdy byl Jafar ve Vile, jsem měl dost práce a neměl tolik času sledovat online kamery. Takže jsem nemohl posoudit, co Jafar skutečně dělá a co se o něm jen tvrdí. Z toho mála, co jsem viděl, mi jako manipulátor nepřišel. Ale definitivní závěr z toho udělat nemůžu. Možná se všichni ve Vile spletli. Nikdo není neomylný, dokonce i Vlada může jeho čuch na lidi zklamat. Ostatně, to bych se zase mohl vrátit k Vladovu osobnostnímu typu – pro ENFPy je typické rychlé zaškatulkování a pozdější změny. Viz jeho prvotní názor „kluci mi přijdou zajímavější, vy holky jste jen taková masa“, který musel po pár dnech silně přehodnotit. Na Jafara neměl moc času, takže se v něm taky mohl silně zmýlit. Co si budeme namlouvat, Jafar na lidi působí po všech stránkách jinak, než jaký je. Jeho fyziognomie je poměrně v rozporu s jeho psyché, on se ale snaží z té fyziognomie těžit a tak ty rozpory ještě víc prohlubuje. Ne každý v jeho okolí je schopný to dostatečně rychle rozklíčovat a poznat pravého Jafara.

111
Lee
Reagovat

Scalex píše……………Krom toho si myslím, že jako herec se uplatnit může. Ve filmu asi ne, na to je příliš teatrální, ale s těmi gesty a mimikou je jak zrozený pro pódia. V divadle je potřeba trochu přehrávat………….

Dám teatrální otázku, proč se tak nestalo po VV1 ? Když byl mladý a měl největší šanci ?
Je mu již 35 let, nedokáže si zapamatovat zpaměti ani jednoduchý text. V jeho věku jiní herci mají už polovinu kariery za sebou. Velmi pochybuji, gesta a mimika nestačí.

Dále………….“ Jenže Honza svými jedovatými kecy pomalu infiltroval mozky ostatních. A když Vlado zjistil, že ostatní ve Vile – minimálně Eva a Romana, zčásti trochu Lůca – začínají ten Honzův názor přebírat, tak prostě musel zarazit ten zdroj, tu líheň“………….

Honza nemohl nikoho infiltrovat, poněvadž ostatní Vladka v lásce nemají a Honzův názor byl i jejich názor od začátku. Vlado si to vymyslel, aby ospravedlnil svoje rozhodnutí vzít Honzu do duelu. Proč Vladovi tolik názor Honzy vadil, když byl nad věcí a Honza byl pro ně outsider? Nebo nad věcí není. Píšeš musel zarazit ten zdroj tu líheň………. bereš to příliš osobně si myslím.
Já jsem se dívala online každý den a nikdy jsem neslyšela Jafara manipulovat. Ten náhlý a nevybíravý útok celé skupiny v čele s Vladkem mě dost překvapil a začalo mi být jasné, že Jafar je na tapetě a bude muset vypadnout. Také jsem si všimla, že Vlado si vždy tak dva dny před duelem vybral obětˇ a ta pak v duelu vypadla. Kromě Mirky.

112
Lee
Reagovat

S Mirkou to je omyl. Omlouvám se.

113
Scalex
Reagovat

111 – herců, kteří začali hrát ve vyšším věku (třeba proto, že se věnovali zcela jiné profesi a až později zjistili, že je to k divadlu táhne) je spousta. Vlado by rozhodně nebyl první ani poslední. Další věc je, že Vlado sám říkal, že v té době pořádně nevěděl, co se sebou vlastně má dělat. Teprve po VV1 se mu otevřely širší možnosti a tak se do těch studií dal. Možná to mohl dělat intenzivněji, ale to je opět jen a pouze jeho problém a jeho věc.

Učení se textu je věc tréninku. Vidím to občas na hercích v některých seriálech, jak se zpočátku drtí scénáře kudy chodí a třeba po půl roce už jsou vycvičení, dostanou scénář, dvakrát si ho přečtou, dají scénu na první dobrou a okamžitě text vypouštějí z hlavy. Je to všechno mechanická záležitost a 35 let rozhodně není věk, kdy by byl někdo z hlediska paměti odepsaný.

Ad Honza – Romana a Eva dřív Vladkovi rozhodně neříkaly to, co mu začaly říkat v posledním týdnu. Možná za to Honza mohl, možná ne. Stejně jako Honza pouze papouškoval Thomasova slova o Vladovi, Eva a Romana začala papouškovat Honzova slova. A Honza se do Vlada navážel takovým způsobem, že Duel byl jasnou volbou. Je to jako když tě otravuje komár. Je malý, otravný, stačí mávnout rukou nebo ho odfouknout. Ale když už je fakt neodbytný, tak ho prostě plácnu a nazdar. A přesně to udělal Vlado. Nechával Honzu žít a dával mu prostor, aby se předvedl i jinak než jako ultrazávistivec. Nestalo se, tak dostal za vyučenou.

Ad „bereš to příliš osobně si myslím.“ – ne, to ty špatně chápeš má slova. Já tu často popisuju Vladovo vnímání a to, jak situaci sám popisuje – ve Zpovědnici nebo přímo ve Vile. A protože se ve Vladovi docela vyznám, tak jeho slova dovedu interpretovat a analyzovat. Nehodnotím, jestli je to dobře nebo špatně. Samozřejmě Vladko je můj fanoušek, takže s jeho akcemi jsem většinou spokojený, ale to neznamená, že bych byl zaslepený a prominul mu všechno, čeho se kdy dopustil.

114
Pitrýsek
Reagovat

Ať už je to – jak je to, kdo vyhraje – nevyhraje tak si myslím, že budou mít pořádné starosti se zařadit zase venku do svého života.
Vidět lidi, jezdit autem, HMD, vyřizovat své záležitosti, zvykat si zpátky na rodinu a hlavně své běžné povinnosti jako máme každý. Šli do RS s nadšením, že je casting vybral ale jestli si uvědomili co bude „potom“, to sotva. Přála bych jim všem, aby toto vše i tlak na ně brzy zvládli. Nechtěla bych být v jejich kůži.
I to vše „potom“ nese nejenom možnosti jak se zviditelnit a to je velmi těžké ale hlavně dopady na psychiku každého a zařadit se opět do „svého života“ …

115
rohan
Reagovat

Plně souhlasím z Lee,ale i ty Scalex máš zajímavé názory.Že vyhraje Vladko,pokud se nestane zázrak víme všichni co na to koukají,a že ten kdo šel proti Vladovi skončil vím také, tak mně přesvědč že někdo jiný měl šanci?A věděla to Eva a všichni ve vile.Jo a k Evě ,odpověz mi na otázku proč po duelu z Tomasem se Vlado,Evy zbavil a na její místo ochotně nastoupila Pavlina?A tím vše začalo Eva zůstala sama.Vlado ničím nezdůvodnil takovou výměnu,prostě ji hodil přes palubu,nehodila se mu. Vlado je manipulátor jak vyšitý.

116
Scalex
Reagovat

115 – je potřeba vidět to v širších souvislostech celého pořadu a ne jen jako oddělené epizodky:

Na začátku hry VyVolení zjistili, že jsou ve hře s Vladkem. Bylo jim jasně sděleno, že Vlado je normální hráč. Do Vily přišel Zvěřina a Emil a oba ostatním jasně naznačovali, že se budou muset spojit, aby Vlada porazili.

Nikomu ze soutěžících to ovšem nedošlo. Nepochopili, že to znamená „spojit se a být lepší než Vlado“. Půlka lidí to nepobrala vůbec nebo jim to bylo jedno, druhá půlka (Buldočáci) to pochopila jako „spojit se proti Vladovi a bojovat proti němu“.

Kdyby se všichni od začátku pustili do úkolů s takovou vervou, jako Vlado, jeho pozice by zdaleka nemusela být tak neotřesitelná. Jenže Buldočáci neměli co nabídnout, jen k uzoufání trapné závistivé kecy, nic přínosného ani zábavného pro diváka. Dtto ostatní. Jakmile přišel nějaký úkol, tak to bylo buď „tak šup šup, rychle ten úkol nějak vojebat, hlavně ať je to za náma a můžeme se zase válet“ a nebo „jéžiš, ty vogo, to nebudu dělat, u toho vypadám trapně…“

Výsledek je, že z Vladkových akcí ve Vile se dá sestříhat deset celovečerních rekapů, zatímco u Honzy, ale třeba i u Pavlíny střihač s dramaturgem marně hledali nějaký zábavný záběr do jejich duelových medailonků.

Zkrátka skoro nikdo ze soutěžících ani nehnul prstem pro to, aby se Vladovi vyrovnal nebo ho dokonce překonal. Jen se váleli, pronášeli závistivé hlášky a čekali na zázrak. A pak se hrozně divili, když jeden po druhém letěli z Vily.

Podle mě, pokud neudělá štáb na Vlada nějaký podraz, už je hra rozhodnutá. Nikdo z těch ve Vile na Vlada nemá. Pavlíniných 95 % byly opět z velké části protihlasy proti Evě. Protože jinak je bohužel z diváckého hlediska taky extranudná. Ty kokos.

Co se týká vztahu Vlado-Eva po duelu s Thomasem, on se jí nezbavil. Ona se od něj odkláněla a začala si čím dál víc rozumět s Honzou, což byl poslední přímý Vladkův nepřítel. Nevím, jak to máš ty, ale když mám já nějakého nepřítele a vidím dalšího člověka, jak se s ním družně baví a objímá, tak tomu dalšímu člověku taky a priori moc nevěřím. Takže když se Eva čím dál víc spojovala s Honzou, který nevypustil z úst nic než útoky a narážky na Vlada, byla jen otázka času, kdy to mezi Evou a Vladem definitivně rupne. Navíc Eva začala Honzovi podkuřovat, smát se jeho hláškám, připojovala se k pomlouvání Vladka. Proto se Vlado přeorientoval na Pavlínu, protože ve Vile mu nikdo jiný nezbyl. S Romanou se baví, ale ta je nevyzpytatelná a náladová, Lůce Vlado nevěří od začátku hry… no a pak už je tam jen Pavlína.

Tohle vůbec není o manipulacích, vztahy ve Vile ani jinak dopadnout nemohly (leda by se Lůca stala čitelnější, ale to by musela začít dříve).

117
Ella
Reagovat

116 – vnímám to podobně, každý měl možnost být lepší než Vlado

118
Jerremy
Reagovat

116 Scalex
Nesouhlasim s tvrzenim, ze nikdo ze soutezich si neuvedomoval, ze Vlado je hrac, ze nesel do ukolu s vervou…
Nikol si to velice uvedomovala, do ukolu jela mozna i s vetsi vervou nez Vlado…
Dokonce zvladala vymyslet hry pro ostatni (a na rozdil od Vlada), jeji hry byly teamove a ty lidi se zapojovali rychleji a radeji, nez k Vladovym hram.
Vlado nikdy nedokazal nadchnout vetsinu…
Bohuzel Nikolina taktika byla vnimana jako divaky jako fales… (pritom hlasila to same, co Vlado: „jsme ve hre, nikdy tady nemuzeme byt kamaradi, to se uvidi venku“).
Nikdy nebyla pravy buldocak, ale ani Vladkovec. Byla tam, kde to bylo z jejiho pohledu vyhodnejsi..

119
anka
Reagovat

takže – scalexi – prosím – co říkáš na další akci štábu – vrácení Reginy do vily?

120
Lee
Reagovat

Eva a Romana začala papouškovat Honzova slova. A Honza se do Vlada navážel takovým způsobem, že Duel byl jasnou volbou……………..

Scalexi…..Mě to tak nepřijde. To že Eva a Romana začaly papouškovat, i když já nic neslyšela, pak jim ta slova přišla výstižná i pro svoje myšlenky. To je logické, že je pak opakovaly. Honza za to rozhodně nemohl.

Dále píšeš…..“ Je to jako když tě otravuje komár. Je malý, otravný, stačí mávnout rukou nebo ho odfouknout. Ale když už je fakt neodbytný, tak ho prostě plácnu a nazdar. A přesně to udělal Vlado…… “
……. takhle uvažuje právě manipulátor. Sám jsi ho nyní z manipulace usvědčil.

121
Lee
Reagovat

Scalex……………. Podle mě, pokud neudělá štáb na Vlada nějaký podraz, už je hra rozhodnutá.

Ale to byla od začátku a já jsem i přes tvoje přesvědčení, že ostatní mohli něco změnit, nesouhlasím. Možná v případě jiných vítězů z dalších řad, ale proti „ublíženému“ a rodinou „nemilovanému“, duševně trýzněnému Vladovi neměli žádnou šanci. Na to, že dokážeš vše popsat, je mi divné, že to nevidíš. On hraje přesně na struny lidských pocitů. Ale jsou to tvé názory. Vladko jako dobrý manipulátor měl tu výhodu, že ve VV1 ho nikdo ze soutěžících neměl rád a dávali mu to znát. A tím jak se hystericky vyjadřoval , lidi dostali pocit, že ho musí chránit. Co když to co říká o své rodině není pravda? Proč bych mu měla tohle věřit ? I já jsem byla jeho fanynka. Ale v této řadě to není stejný člověk jako ve VV1. A já se podle infantilní zábavy nerozhoduji, kdo je lepší.

122
Lee
Reagovat

Honza měl alespoň jasně vyhraněný názor a neměnil ho. Bohužel pro něj názor, který se Vladkovi a jeho fanklubu nelíbil. Ale dámy, které ve vile nyní s Vladem zůstaly, jsou křivé jako paragraf, do jedné. Vlado to ví, ale vyhovuje mu, že mu mažou med okolo pusy. Zůstali tam lidé, které může ovládat. Vždytˇ to sám presentoval Romaně. Kdybych chtěl, tak tě tak ovládnu, že by jsi nevěděla čí jsi. Jsi snadno zmanipulovatelná. Na to, že je Vlado gay je zajímavé, jak se chlapů bojí a do všech do jednoho se navezl až je vystrnadil.

123
Scalex
Reagovat

120 – ne, manipulátor jsi ty, protože vytrhneš něco z kontextu, doplníš si k tomu vlastní nesmyslný konstrukt a pak tvrdíš, že jsemten tvůj konstrukt potvrdil. Pročež s touto debatou končím, neboť už mě prostě a jednoduše přestala bavit.

124
Scalex
Reagovat

119 – anko, a mám to říct slušně, nebo můžu použít slova „ve štábu je zjevně jeden nemyslící k*k*t vedle druhého“?

125
Scalex
Reagovat

118 – to je pravda, Nikol do toho šla po hlavě. Bohužel měla dvě nepříjemné věci: neskutečně blbou opici (nemyslím tu nehodu, ale to, jak v opici je nepříjemná, arogantní, otravná a snaží se ostatní řídit) a pak ten „svazácký“ přístup k řízení zábavy, který se mnoha lidem moc nelíbil. Jako hráčku ji ale oceňuju, byť tu taktiku nemohla pořádně rozehrát. Jenže to opět nebyla její chyba, ale chyba štábu, protože štáb rozjebal pravidla hry natolik, že jakákoli strategická hra byla v podstatě vyloučena.

Vždycky, když štáb nějak hloupě zasáhl, bylo na Nikol vidět, jak je nas*aná a jak hned přemýšlí, jak tu hru bude hrát dál. To mi jí bylo líto, protože kdyby ten prostor dostala, tak by to mohla být hodně dobrá hráčka. A Vlado to koneckonců viděl taky, proto se jí tak bál. Přecenil ovšem diváky a podcenil neschopnost a všehoschopnost štábu.

126
Jana
Reagovat

Lee … ty jsi evidentně proti Vladkovi … ano, je to tvoje právo, nic proti tomu. Jen chci k tomu podoknout, že neustálé omýlání pořád stejných tvých výpadů, už opravdu omrzí!!!! Žiješ taky něčím jiným??? Píšeš, že jsi byla jeho fanynkou, ale, že teď to není stejný člověk …. ANO, Vlado v této řadě není stejný člověk, protože je naopak mnohem lepší! To potvrdí spousta diváků, jenom ty to prostě NECHCEŠ vidět. Hodně vyspěl, je mnohem rozumnější, sečtělejší, vyrovnanější, tak jak je to jen v jeho případě možné. Krásně a výstižně vše vysvětluje Scalex! To je vše, co jsem chtěla napsat. Nemusíš mi odpovídat, nehodlám s tebou o ničem diskutovat!

127
Lee
Reagovat

Dobře, nechcete už diskutovat, já to akceptuji. Nejsem manipulátor, jsem pouze objektivní. Atˇsi ostatní udělají úsudek sami. Já přeci váš názor také netrestám tím, že řeknu, tak a s tebou nebudu komunikovat. Ale budiž. Nejsem proti nikomu. zajímá mě to z hlediska psychologie a myslela jsem si, že se tady dá takto diskutovat. Ale děkuji, že jste můj názor alespoň vyslechli. Možná se nad ním i vy zamyslíte ?

128
Jerremy
Reagovat

125 Scalex
Diky za tvuj nazor. Osobne jsem neco podobneho psal, ale vetsina diskutujicich v Nikol videlo falesnou holku.
Jelikoz Tveho nazoru si tady vetsina vazi, jsem rad, ze to co jsem si myslel a podporoval, zaznelo i od Tebe. ;-)

BTW, ted zpetne, souhlasim s tema „opicema“- to jsem si neuvedomoval, ze by to mohlo byt brane spatne. Nejspis moje slepota byla zpusobena tim, ze Nikol byla muj „fanousek“ (a fanouskum se nektere veci odpousti :-))

Na druhou stranu me strasne mrzi, ze rozlouckovy medailonek Nikol byl jeden z nejhorsich…:( (A jeste k tomu stab porusil sve slovo, kdyz rikal, ze k „curajici nehode“ se jiz nikdy nebudou vracet…. pritom zajimaveho materialu bylo podle me dost.) a jako zajimava „postavicka“ mohla dostat „lepsi odmenu“.
Take jako jedina nedostala moznost vystoupit v Nocni show po vypadnuti …
(konec povzdechnuti)

129
Prostě já
Reagovat

Na vypadnutí Nikol je nejhorší, že vypadla s někým, kdo tam v době duelu byl 11 dní, nezapojoval se do úkolů ( na rozdíl od ní ), nebavilo ho to tam ( na rozdíl od ní ) a letěl hned o týden později. V podstatě Jafar jenom přišel, vyhodil Nikol a zase odešel. Ale moji fanoušci většinou dopadají špatně, to u mě není nic nového. Moje další fanynka – Lucka – zase určitě vypadne týden před koncem :-)

130
Alice
Reagovat

127 Lee
Obdivuji Scalexe, že s vámi vydržel tak dlouho (a na rozdíl od vás fundovaně ) diskutovat. A to se ještě oháníte objektivitou a zájmem o psychologii!
129 – Prostě já
Je to asi smůla, ale ať jsem na diskuzích hledala jak jsem hledala, fanoušky Lů jsem prostě já nenašla …

131
Prostě já
Reagovat

130: A co já s tím? Však píšu, že asi tento týden vypadne ( pokud se jí šátek nějakým zázrakem nevyhne ), takže si asi uvědomuji, že moc fanoušků nemá :)

132
Lee
Reagovat

130…….
a co jste tady Vy přišla napsat fundovaného , kromě stupidního napadání mé osoby ?

133
Ladeenka
Reagovat

I kdyby si Eva s Honzou článek přečetli, tak by jim stejně nic nedošlo :)

134
Lee
Reagovat

Vladko opět trucuje kvůli příchodu Reginy. Trucováním chce dosáhnout svého. Fanynky vyhrožují Primě žalobou za týrání. To je síla. Zajímalo by mě, jak se Vladko vypořádává v normálním životě s lidmi, které nesnáší, ale musí s nimi být přesto v nějakém kontaktu.
Chová se jako ve vile? Co myslíte? Uteče do ložnice a trucuje ? Je to jasná manipulace.

135
Míla
Reagovat

Lee, jdi už do háje, jsi trapná. Kdo tě platí? To hovado, agresivní prase Thomas?

136
Míla
Reagovat

Lee … Vlado akorát pořád dokazuje, jaký je to férový člověk. Je prostě zásadový a ne jako ty slepice, které Reginu nesnášely, Romana se z ní ve Vile dokonce hroutila. Měla až fyzický strach. Vlado ji musel utěšovat, to jí byl dobrý a teď leze Regině do zadku. A ty ostatní taky. Takoví lidé ti zřejmě nevadí, ale čestný chlap ano! Jsi fakt magor!!!!! Lucina, naprosto sebestředná, sobecká, nečistotná, vulgární … co se týká líčení do kamer svých sexuálních zážitků, líná, neustále chrnící, doma akorát na pracáku a venčení psů … to je zřejmě pro tebe ideál. Je mi tě fakt líto. Tak a můžeš zase rozebírat Vlada, nesahá mu ve vile nikdo ani po kotníky!!!!

137
Lee
Reagovat

Mílo…..Můžeš napsat názor bez toho, abys urážela ?
Já mám názor jaký mám. Víš kdy se začne urážet ? Když dojdou argumenty. Nepíši o těch druhých, protože se mi nechce o nich psát. K těm druhým soutěžícím je objektivních názorů napsáno dost. Také si o nich nemyslím nic dobrého. Mě zajímá Vladko, protože málokdo umí lidi tak zfanatizovat jako on. To je zajímavé.
Jinak Vladko už sedí u stolu s Regínou a nijak mu nevadí, zřejmě na ni změnil názor ? Kde je jeho zásadovost ?
A proč mám jít ho haje ? Mohu se vyjádřit pouze tehdy, když napíši, co chceš slyšet ?

138
Jerremy
Reagovat

Lee,
Je zajimave, ze clanek o Antihlasech, se stal diskusi o Vladovi… ;-)
Mas pravdu v tom, ze „kult“ Vlado urcite existuje (je to vidno ne jenom tady, ale na vsech diskusich.
Vlado je tak rozporuplna „postavicka“(nepisu osoba, protoze jak se chova venku netusim, beru jeho chovani ve VV), ze ho clovek/divak nemuze proste ignorovat (je jedno, zda ho vnima negativne nebo pozitivne).
Takovehle „postavicky“ jsou idealne do reality show, protoze pritahnou davy, cimz zvysuji sledovanost, cimz prinasi penize TV …atd.
Jestli je Vlado manipulator? Hmmm …
Osobne jsem si myslel, ze manipulator si je vedom, ze manipuluje, ale narazil jsem na clanek (.portal. cz/scripts/detail.php?id=2050), ktery vychazi od psycholozky Isabelle Nazare-Aga, kde je 30 znaku manipulatora a jeho definice…
Na nektere body dokazu najit konkretne situace a chovani Vladka ve Vile.
Je jasne, ze zivot ve Vile je jiny, nez venku, emoce jsou znasobene, takze nejspis venku, pri kratkodobem setkani, se tyto vlastnosti asi neprojevi…
Jestli se projevuji pri dlouhodobejsim souziti s Vladem i venku netusim. Nastesti s nim neziju … :-)
Kdybych ho mel potkat kratkodobo (kava, rozhovor, …atd), tak verim, ze dokaze byt velice sympaticky, charismaticky, vtipny …
Z pohledu Vily – klidne nech si manipuluje s kym chce… osobne musim uznat, ze ma sve dobre dny, kdy me dokaze pobavit a o tom pri tehle zabave jde…

139
Lysth
Reagovat

129:
Jafar si do vily přinesl přinesl důvtip, v tom byla jaho „show“, to byla jeho zbraň. Sbíral body od fanoušků se stejně zdravým rozumem. Jako argument: „Měl bys vypadnout, protože tady neděláš dostatečně dlouho přiblblou show tak přiblble jako my.“ já neberu. Vidím to jinak (viz můj příspěvek 100).

138:
Tak Vlado, i ostatní ale hlavně on, se pořád ohání slovem manipulátor, ale přitom vůbec neví, co ten výraz znamená. Docela často a nešťastně ten výraz ve vile používají.

140
Jerremy
Reagovat

139 Lysth
On ten argument spis znel: „Mel by jsi vypadnout, protoze tady nejsi tak dlouho a nakonec bys to mohl vyhrat“
Ten argument je logicky a ze stran Nikol o to vic, ze ona se na rozdil od vetsiny snazila delat „show“ a za tech 60 dni tam urcite odvedla vice prace nez v te dobe Jafar. Za se Ti jeji „prace/show“ nelibila, je vec jina.
V kazdem pripade, Jafar byl velice zajimava postavicka, o tom zadna… jen skoda, ze tam nebyl od zacatku…

K manipulatorovi – taky jsem si pod tim pojmem predstavoval, ze to je neco jine. Nemyslel jsem, ze to je vlastne typ osobnosti, ze ten clovek za to vlastne nemuze…Jeste, ze mame internet :-)

141
Lee
Reagovat

Ano začala jsem o Vladkovi zrovna tady v této diskuzi. Nikde na diskuze jinak nepíši. Nevím proč, zřejmě mě článek k tomu nějak dovedl. Ještě nedávno jsem také byla přesvědčená, že Vladko je ryzí a nemanipulativní člověk. Ale v této řadě VV mi to tak nepřijde, začala jsem si všímat jeho mimiky vždy po „výbuchu“ a připadá mi, že jeho mimika neodpovídá po tak silném emotivním výlevu tolik rozrušenému člověku. Nejsem psycholog, těžko se mi to vysvětluje. Přečetla jsem si že….manipulátoři chtějí nad vámi vždy vyhrát, získat převahu, mít pravdu, být zkrátka vždy lepší, morálnější, nebo naopak být těmi, jimž je nejvíce ubližováno. Pakliže se manipulátor chce zbavit případného pocitu viny, obviní někoho jiného, cítí-li se nepotřebný, opět kritizuje druhé. Zároveń však lidi kolem sebe potřebuje k tomu aby se zbavil vlastních negativních emocí tím, že je přenese právě na druhé. Možná se stane i to, že vám řekne něco opravdu ošklivého, jako že jste úplně blbá, nebo že byste taky někdy mohla používat mozek, a pak, když se urazíte, se vám omluví. Jenže tohle se opakuje a vyostřuje a výsledkem pak je, že si sama o sobě skutečně začnete myslet, že zase tak skvělá nejste, že by s vámi nikdo nevydržel. Tohle mi sedí na Vladka.
Já o něm takhle začala uvažovat až po tom, jak označil za manipulátora Jafara. Ty důvody proč „musel“ Jafar podle soutěžících vypadnout se mi nezdají logické. Vladko se cítil od Jafara zřejmě ohrožený. Stejně tak vyřazoval postupně jednoho mužského soupeře za druhým. V tom byl určitě úmysl. Dámské osazenstvo pro Vladka nepředstavuje žádnou konkurenci. Nakonec mám i pocit, že Vlado ví přesně co dělá. Jakmile se mu někdo „postaví“ začne hysterie = manipulace. Někdy až nepřiměřená.
Samozřejmě, pokud byste s ním šli na kafe si jen popovídat, zřejmě by se tak nechoval. Ono venku mimo vilu se takhle chovat ani nemůže.

142
Lee
Reagovat

Ještě bych chtěla dodat, fanynky Vladka poukazují na to, jak je pracovitý. Sám jde a uklízí, vaří. Ale tohle nemusí být aktivita, která je vázaná na jeho dobrosrdečnost a vyjímečný charakter. Může to být tenze jak se zbavit svých vnitřních démonů, poukázat na jeho lepší já, vidíte já dělám a ostatní jsou líní a nezaslouží si vaše uznání.
Takto Vladko působí na lidi. Ostatní soutěžící nemají tolik důvtipu a tolik inteligence, aby toto pochopili.

143
Jerremy
Reagovat

141 Lee
1.) asi chapu, proc nepises pod jine clanky ;-)
2.) Zajimava teorie o vyhazovani chlapu, zkusim si to sepsat:
– El Nino – Vyhodil se vlastne sam – bylo by zajimave, co by se delo kdyby zustal.
– Martin – Vlado ho oznacil za „tajneho agenta“- Eva ho vyhodila za pomoci antihlasum
– Thomas – on se rovnou vymezil protivladkovsky, takze jasny cil…
– Pepa – Vlado ho oznacil po dvou dnech za burana – vyhodila ho Eva za pomoci antihlasu
– Lada – Vladem celkem bez povsimnuti, prvni oznaceni prislo od Nikol.
– Jafar – opet prvni Nikol, do te doby Vladem „uznavan“. Po vyhozeni Nikol, konspiracni teorii Evy, se Vlado otocil a oznacil ho za taktika a manipulatora. (v kazdem pripade to musela byt hrozna rana pro vsechny, co tam byli dlouhodobe, ze je nekdo je schopen vyhodit po 11 dnech)
– Honza – to se dalo cekat, kdyz celou dobu omylel jeden argument protivladkovsky argument.

Ze za vetsinou vypadnuvsich chlapu ve vile stoji Vlado, je castecne pravda. Ale da se na to divat i z pohledu druhe – divacke. Oznacovani lidi ve vile by Vladovi nestacilo, pokud by divaci ty oznacene vratili do vily.
El Nino – udelal chybu, ze hned na zacatku bral Vlada, na ktereho se lidi tesili a v podstate za tech 14 dnu nic nepredvedl.
Martin / Pepa – buranske chovani divak neodpousti..
Thomas – klasicky antiVladkovec a vraceni z prvniho duelu byla skoro samozrejmost, protoze divaky bavi, kdyz je Vlado hystericky (je to vidno na sledovanosti, kdyz porad „Vila Zive“ pri navratu Reginy / Thomase dosahla neuveritelnou sledovanost cca 200tis). Druhe vyhozeni je jasne… postavil se proti favoritovi.
Honza – prvni vraceni z duelu s Ladou (radeji koukat na Honzu, nez na mimone?). Druhe vyhozeni – opet proti favoritovi a jeho „show“ byla prilis prizemni…
Jafar – tomu nejvice ublizila konspiracni teorie Evy.

3.) Me spis o hodne vic zarazi jedna vec, kterou Vlado rika.
„Nemuzeme byt kamaradi ve vile, je to hra“, uvidime co bude venku. Proc se tohle nevztahuje i na soupere? „Byli jsme ve hre souperi, ale venku muzeme byt kamaradi?“ Konkretne takovy Jafar, Nikol. Ty o Vladovi nerekli nic spatneho, Nikol se ho dokonce parkrat zastala…

144
Jerremy
Reagovat

142 Lee
a nesmis zapomínat na: „férový člověk. Je prostě zásadový.“ :))

145
Jana
Reagovat

Pro Lee, nechápu, co vás pořád baví takto rozebírat Vladka? Zaměřte se laskavě taky na někoho jiného. Vaše myšlenky jsou někdy k smíchu. Vladko vyřazoval podle vás jednoho chlapa po druhém, že se cítil jimi ohrožen? To snad nemyslíte vážně! Tito hráči vypadli proto, protože to byli příšerní lidé a diváci je prostě nechtěli. Nehodlám s váma nic rozebírat, ale trochu se zamyslete, proč je Vlado tak oblíbený? Asi, že je tak špatný, jak ho haníte?

146
Lee
Reagovat

jenom rychle – Lada – Vladem celkem bez povsimnuti, prvni oznaceni prislo od Nikol.

Pochopte, že hlavní slovo padlo vždy od Vladka. Vladko označil Láďu za nezáživného, takového vezoucího se. Nikol nemohla mít tu odsuzující sílu jako Vladko, neměla vůbec podporu od lidí.

147
Lee
Reagovat

– El Nino – Vyhodil se vlastne sam – bylo by zajimave, co by se delo kdyby zustal………………

ano, ale on nevěděl co chce. Z jeho slov nebylo jasné co chce skutečně.

148
Lee
Reagovat

Jano…………….. já Vladka nehaním, píši své pocity, kdyby Vám toto sem napsal Vladko, to co píši já například o někom druhém, pro Vás jako ten férový, tak jak by jste reagovala ? Všichni co milují Vladka obdivují jeho údajnou UPŘÍMNOST, jeho PRAVDOMLUVNOST. Ale podle vašich reakcí, když sem svoje názory napíše jiný člověk, jsou nepřijatelné ? Jsou lživé ? To co na něm obdivujete, nesnesete u jiných ?

149
Lee
Reagovat

Jana……………… Zaměřte se laskavě taky na někoho jiného. Vaše myšlenky jsou někdy k smíchu…..

Ano ? A proč jsou k smíchu ?

150
Lee
Reagovat

Jerremy…………a nesmis zapomínat na: „férový člověk. Je prostě zásadový.“

Ano velmi zásadový. LOL

151
Jerremy
Reagovat

146 Lee
Nesouhlasim. Do prvniho palce od Nikol, nikdo (ani Vlado), si Ladu nevsimal (take nemel palec). Po tom palcovani, sam Vlado rekl, ze si to sice myslel, ale je dobre, ze to Nikol rekla.
A dalsi tyden byl Lada vypalcovan :)
Takze – prvni na neho ukazala Nikol. Ostatni palce – vcetne Vlada, se na argumentu „nezazivnosti“ rada chytla …

152
Lee
Reagovat

Jerremy….. Me spis o hodne vic zarazi jedna vec, kterou Vlado rika.
„Nemuzeme byt kamaradi ve vile, je to hra“, uvidime co bude venku. Proc se tohle nevztahuje i na soupere? „Byli jsme ve hre souperi, ale venku muzeme byt kamaradi?“ Konkretne takovy Jafar, Nikol. Ty o Vladovi nerekli nic spatneho, Nikol se ho dokonce parkrat zastala…

ano, zajímavé.

153
Lee
Reagovat

Jerremy……….. nevím jak jsi se díval na online kamery, ale Vladko v jednom úkolu, kdy si měli vyříkat kdo a co a jak myslí o druhém, Vladko takto označil Laďu za nezáživného a vezoucí se nulu. Od té doby byl Láďa předem vyřazený. Nikol v tom nehrála roli.

154
Jerremy
Reagovat

142 Lee
K te pracovitosti. Vlado sam rikal, ze se tim odreagovava …
Kdy nebyl SuperBoss, tak po hadkach se uchyloval do kuchyne a uklidnoval se aktivitou. V tom bych nehledal nic zasadniho.
Lada kdyz byl rozcilen, chodil do kruhu a povidal si imaginarnim Davidem…
Nikol / Paja se snazili utect co nejdale, od vsech lidi …

Pokud vememe „nehadkove“ obdobi Vlada, tak v pracovitosti take nevidim zadny problem. Nekteri lidi jsou pracoviti, poradkumilovni – proste vidi spinavy talir, tak ho samozrejme odklidi… (ve vile krome Vlada, jeste Paja).

155
Lee
Reagovat

Já už si přesně nepamatuji přesné souvislosti, ale v duelu Vlado x Honza padlo od Vlada dokonce slovo Hitler v souvislosti s Honzou. Tak to jsem tedy jaksi nepobrala. Proč člověk s takovým charakterem používá jméno diktátora, který nemá obdoby proti Honzovi ? Fuj.

156
Lee
Reagovat

Jerremy…………K té pracovitosti. Vlado sám říkal, ze se tím odreagovává ………. Vlado říká, Vlado definuje, Vlado vás ovlivňuje. Sorry.

157
Pitrýsek007
Reagovat

Ty krabice po skončení úkolu nevyhazujtééé
Lůca si do nich zabalí zítra s sebou nádobííí

158
mandy
Reagovat

155 – nepřirovnal Honzu k Hitlerovi ani náhodou, jen zmínil,že už Hitler řekl , že 100x opakovaná lež nebo pomluva se stává pravdou…a že se on musí proti tomu, co tam Honza neustále pronáší, bránit..

159
Lee
Reagovat

Honza měl ale podle mě pravdu.

160
mandy
Reagovat

Lee – A v čem měl pravdu? On jako skoro jediný z nich moc dobře věděl, že tam Vladko bude, přišel tam mezi posledníma, šou už byla rozjetá, věděl reakce zvenku..Když Vladko vařil, mlel dokola o tom, že Vladeček se zviditelňuje..Když měl vařit on, byl z toho nepříčetný a opět byl úkol proti němu – ve prospěch Vladečka..A to je jenom drobná ukázka, tím mletím pořád dokola každého diváka ( až na 11 %) dokonale otrávil – a o divácích ta šou je..Spoléhal se na lidskou závist, a nevyšlo to..Nevím fakt, v čem měl pravdu..

161
Jerremy
Reagovat

156 Lee
ROFL! :))
Prosim nevytrhavat vety …
Taky rikam, ze uklizi i mimo hadky …
Taky rikam, ze kazdy se uklidnuje jinak (viz Nikol, Lada)
Taky rikam, ze nekteri lidi jsou poradkumilovni i ve Vile (Vlado, Paja)
Pracovitost a poradkumilovnost bych nevidel jako spatnou vlastnost Vlada. (jestli je prirozena(=vidim neco co neni na svem miste a dam pryc) nebo naucena (=vim, ze to je tak nespravne), netusim) – asi se tedy u pracovitosti Vlada neshodneme :)

(jen aby bylo mezi nami jasno: nejsem Vladkovec…jsem NeVladkovec – tj. Vlada vnimam jako postavicku ve Vile, ktera me obcas bavi, obcas mi leze na nervy. V zadne pripade ho nevidim jako nejdokonalejsi osobnost, ale jsem ochoten mu prisoudit i dobre vlastnosti, ne jenom ty spatne :))

162
Lee
Reagovat

Honzova slabina byla v tom, že nebyl manipulátor a nedokázal se trefně vyjádřit k tomu, co měl na srdci.
Každý máme slabiny. Vy to vidíte jinak, já také jinak. Honza nevěděl jak působit na diváky. Jak působit na diváky nejlépe ovládá Vladko, proto všechny zmanipuloval. On je herec sám pro sebe. Ale jako opravdový herec je nula.

163
Lee
Reagovat

Jerremy……….Pracovitost a poradkumilovnost bych nevidel jako spatnou vlastnost Vlada..

Nezlob se reaguji jenom na věci, které potřebuji komentovat, může to vypadat, že vytrhávám z kontextu.
Já bych to také neviděla jako špatnou vlastnost. Sama lpím na čistotě až chorobně. Ale já to dávám do souvislosti s jeho „emotivním“ chováním ve vile. Např. jsem naštvaný, jdu se vybít mytím nádobí tedˇhned. Jinak bych šel v klídku do vířivky. Mám hlad, nikdo jiný neuvaří, tak se donutím uvařit, ale jinak bych se na to vykašlal. My přeci nevíme, co si Vladko skutečně myslí. Já sama si myslím, že jeho chování ve vile je od něho předem vykalkulované. Ironie vůči dámám, to je znevažování. Ironii se člověk těžko brání. Zažili jste to osobně ?

164
Jerremy
Reagovat

163 Lee – v prispevku 156 jsem byl oznacen, ze jsem ovlivnen… Sorry, to bylo trochu pres caru ;-)
Kdyz uz neco vytrhavas, tak je dobre to dat do souvislosti. tj. prispevek 156 ignoruji :-)

Budu reagovat na 163, kde popisujes
Vladovu pracovitost versus emotivni chovani ve vile.
1.) mas pravdu, ze soutezicim nevidime do hlavy, takze muzeme se jenom domnivat.
2.) proc je spatne vybit se uklizenim?

Jine je, ze Vlado ma vykalkulovane chovani. Zde si dovolim castecne souhlasit: Z predchozich VV vi Vlado, co zabira na divaky (nebo si to alespon mysli) – proto se tak hrne do ukolu, proto tancuje, proto se snazi byt zabavny, vymysla ukoly… V tomhle kalkuluje a v tomhle napriklad videl nebezpeci v Nikol, ktera z jeho pohledu delala to same (tancovala, do ukolu sla po hlave, dokazala vymyslet zabavu)…
Ale pracovitost, vareni bych nebral jako kalkul.
Jeste k te pracovitosti / poradkumilovnosti:
Sama pises, ze lpis na cistote. Zkus se vzit do situace, ze by jsi misto Vlada byla ve vile Ty. A tech dalsich 14 lidi by tam proste nechavali spinave nadobi, neuklizeli by … co by jsi udelala?

165
Míla
Reagovat

Lee, Honzova slabina byla jediná … byl neskutečně hloupý!!!! Nedokázal vysoukat ze sebe souvislou větu. I Tereza z něho byla v přímáku překvapená. Ze začátku uměl jen „kokos, „buldočáci“ a Vlado ven!!!!! Až když hrál s Vladem vězně a byli zavření v ložnici, tak pak se trochu rozmluvil. Jinak z něho úplně sálala k Vladovi nenávist, že už jednou vyhrál. Chudáček sázel jen na svoje tělo, vytvořené v posilovně, ale mozek bohužel. Opakovat do nekonečna to, co opakoval a že měl podle vás pravdu? To je naprostá hloupost. Sportovci taky soutěží víckrát, tady prostě záleží na tom, zda se najde někdo lepší! A prostě nikdo lepší ve vile není!

166
Lee
Reagovat

Co bych udělala? Uklízela bych po sobě. Normální člověk uklidí po sobě a nechá druhé, aby činili jak smýšlí. Uvědomila bych si, že nejsem ve svém bytě, tak nemohu vše ovlivnit. Nemohu nařizovat druhým, aby smýšleli jako já. Nepřipadá mi srdečné chování, když někdo jde a uklidí po ostatních. ale zároveň jim to pak vykřičí před kamerami, že jsou špindíry. Srdečný člověk to uklidí a nemluví o tom.

167
Lee
Reagovat

Míla……… Honza byl hloupý ? A to je důvod proč si nezaslpuží 5 mega ? Stejně tak jako Honza se vyjadřuje Pavlína. Ale proto, že „miluje“ Vladka je božská.

168
Jerremy
Reagovat

166 Lee
Uklidila by jsi jenom po sobe?
K tomuhle bys dospela az pozdeji. Kdyz jsem bydlel na kolejich, tak se veci prvni mesic uklizeli sami… takovy mali „trpaslici“ to asi byli :-))
Nechali jsme venku sklenicky, talire … a behem chvilky byli uklizene :)
To vydrzelo asi 3 tydny… je pravdou, ze spolubyvajici obcas rikal, neco ve smyslu „kdo to ma furt uklizet“, ale stejne to uklidil… a my jsme tyhle vety silno ignorovali. :)
Pak se jednou ozval naplno, ze se mu to nelibi, ze furt uklizi, ze se tezko zije s prasatama …
Tak jsme zavedli sluzby :)
Ale musel nas k tomu dokopat (a urcite nebyl manipulator)…
Nakonec to stejne skoncilo tak, ze jeden uvaril a nekdo umyl nadobi, nekdo radeji investoval penize do jidla i pro nas, nez by myl nadobi…
Proste „komunisticke souziti“ (ve smyslu, vsechno je vsech a kazdemu podle jeho potreb). Vetsine nam zustalo, jeden (a prave ten, co byl nejporadkumilovnejsi se pak z tohoto spolecenstvi trhnul – a jel vlastni nadobi, vlastni jidlo, vlastni toaletak)…
Uff, co tim chci rict:
Poradkumilovni srdecni lidi vydrzi jen tak uklizet a nemluvit o tom jenom chvilku, pak se zacnou citit zneuzivani (vetsinou)… a urcite o tom budou mluvit.
Myslim, ze konkretne u te pracovitosti a poradkumilovnosti se ve Vladovi pletes…
(a o pracovitosti a Vladovi timhle prispevkem koncim)

Zkus mi odpoved na jednu otazku:
Kdyz se koukas na Vlada dokazes na nem najit alespon jednu – dve pozitivni vlastnosti?

169
Míla
Reagovat

Lee … ano, Honza prostě nikoho nebavil, jak svojí hloupostí, závistí … prostě svojí povahou. Tak ve Vile NIC neopředvedl, kromě toho, že pořád chodil … , když stál, tak akorát rozhazoval pěstičky, hrabal se v puse a taky v rozkroku a jeho úsměv byl akorát naučený škleb!!! A za toto by měl vyhrát, to snad nemyslíte vážně!!!! A vy už jste opravdu neskutečně trapná, nevím kolik je vám let, ale asi nemáte žádný jiný život, než neustále rozebírat někoho, jako je Vlado. To je zajímavé, že tolik lidí ho má rádo, asi jsme podle vás cvociNechtěla bych být vaší sousedkou, natož příbuznou. Howgh!

170
Jerremy
Reagovat

167 Lee
Co to je tohle za komentar? :)) Sorry Lee, cekal jsem od tebe vice v tomhle prizpevku…
1.) Honza pusobil ve vile hloupe, prave kvuli tomu, ze se nedokazal vyjadrit.
2.) O tom, kdo ziska 5mega rozhoduji divaci. A ruku na srdce, kdyby tam nebyl Vlado a byl tam Honza, bylo tam spousta dalsich zajimavejsich postavicek nez Honza…
3.) Proc jsi sem zatahla Pavlinu? BTW, vetsina Vladkovcu Paju moc nemusi a netvrdi, ze je bozska… BTW, kdyz se u Paji odprostime od „ty woogo, ty kokos“, tak jeji vyjadrovani u ukolu bylo lepsi nez Honzovo.

171
Jerremy
Reagovat

169 Mila
Sorry, dovolim si upravit vas komentar:
1.) slovo „nikoho“ je nutne nahradit slovem „vetsinu“
2.) mozna se nekomu libilo, jak rozhazoval pesticky, jaky mel usmev…
3.) Proc by nemohl vyhrat? Kazdy divak ma moznost poslat hlas a tim rozhodovat. Jestli vyhraje ten co jsi to „zaslouzi“ je tak subjektivni … Nesmis zapominat, ze tohle neni o spravdlnosti, ale o vetsine hlasujicich…a ty se muzou plest ;-)
4.) osobni utoky prosim vynechat…

172
Lee
Reagovat

Jerremy………… jelikož jsem Vladka začala vidět jinýma očima a neznám ho v soukromí, viděla jsem jenom jeho chování a reakce z vily VV1 a VV4, jedna vlastnost se mu upřít nemůže. Že je bavič. Nějakým svým způsobem ztrhává na sebe pozornost. Opravdu nyní nemohu nic jiného najít. Tím i já končím diskuzi, řekla jsem co jsem měla na srdci, více přesvědčovat nechci. Mějte se fajn a atˇ váš favorit vyhraje. Bez ironie.

173
Lee
Reagovat

Jak by řekl Vladko, už mám meteority. Tak čau.

174
Jerremy
Reagovat

Lee:
Diky za diskusi, me to s Tebou bavilo..

175
Lee
Reagovat

Díky.

176
RAINMAN
Reagovat

Zrovna teď na ČT2 dávají film Rain Man.

S koncem roku jsem začal bilancovat, a uvědomil si, že mám slabost pro Evu Feuereislovou: http://www.extra.cz/extra-cz-a-soudy-s-hvezdami-v-roce-2014-kdo-tvrdi-ze-neni-princ-tri-fernetu-a-kolik-stoji-slovo-pi-a-u-feuereislove

Přidat komentář